Więcej zszywek z tablicy

Kuchnia

Sałatka na każdą okazję
Pierniczki jak z Kopernika ...
TOP 15 Pysznych Przepisów n...
Super pomysł
idealne na święta muffinki ...
Roladki z szynki z jajeczno...
Zapiekane naleśniki z kurcz...
Przepis na mocno czekoladow...
co powinno znaleźć się na n...
pyszny torcik <3
Szybkie ciasto jogurtowe z ...
Proste ciasto truskawkowe b...
zapiekanka z tortellini
Szybkie ciasto jogurtowe z ...
muszę taki zrobić :D
PIEROGI Z JAGODAMI * ok. 35...
domowa chałka z kruszonką &...
Zapiekane naleśniki z warzy...
Chłodnik ogórkowy Reni
Schab upieczony w cebuli
Migdałowe ciasteczka
Prosty sernik na zimno z bi...
Sałatka warstwowa z brokułe...
Francuskie łódeczki z farsz...
Lasagne bolognese
Kopytka, kluski leniwe-pods...
patrysiiia90

patrysiiia90 od MaJe_CzKa222

Dodane 17.12 o 20:27
Obserwuj
Pierniczki jak z Kopernika – miękkie i pulchne Składniki - 2 szklanki mąki pszennej tortowej - 1 jajko - 1/2 szklanki cukru pudru - 1 czubata łyżka miodu - 2 łyżeczki przyprawy korzennej - 1 łyżeczka sody oczyszczonej - 25g świeżych drożdży - 40g miękkiego masła Przepis Mąkę wymieszać z cukrem pudrem, sodą i przyprawą do piernika. Miód podgrzać z masłem do rozpuszczenia, następnie dodać drożdże. Całość wymieszać. Do suchych składników dodać płynne razem z jajkiem. Wyrobić na gładkie i elastyczne ciasto. Rozwałkować (w razie potrzeby podsypać odrobiną mąki) na ulubioną grubość (grubsze są bardziej miękkie), wycinać foremkami dowolne kształty. Piec około 10 – 15 minut (lepiej nie piec zbyt długo, bo twardnieją) w piekarniku nagrzanym do 190°C.

Pierniczki jak z Kopernika – miękkie i pulchne Składniki

- 2 szklanki mąki pszennej tortowej - 1 jajko - 1/2 szklanki cukru pudru - 1 czubata łyżka miodu - 2 łyżeczki przyprawy korzennej - 1 łyżeczka sody oczyszczonej - 25g świeżych drożdży - 40g miękkiego masła Przepis Mąkę wymieszać z cukrem pudrem, sodą i przyprawą do piernika. Miód podgrzać z masłem do rozpuszczenia, następnie dodać drożdże. Całość wymieszać. Do suchych składników dodać płynne razem z jajkiem. Wyrobić na gładkie i elastyczne ciasto. Rozwałkować (w razie potrzeby podsypać odrobiną mąki) na ulubioną grubość (grubsze są bardziej miękkie), wycinać foremkami dowolne kształty. Piec około 10 – 15 minut (lepiej nie piec zbyt długo, bo twardnieją) w piekarniku nagrzanym do 190°C.

Zszywka przypięta także na tablicach:
Fotografie Gotowanko/Przepisy święta Kuchnia +81 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: