Więcej zszywek z tablicy

Pomysły

krok po kroku jak zrobić ta...
SZARLOTKA NA ŚMIETANIE

&qu...
...
Czekoladowee babeczki♥
miodownik wg Ewy Capri


&q...
szablon aniołka
Wianek świąteczny. Eko-Styl...
...
Jabłka, orzechy, rodzynki, ...
Tort , ozdoby
***
...
...
...
ślubny upominek, klik w zdj...
...
Karmel w mniej niż 10 minut...
bukiet z rafaello w kreszow...
bukiet z cukierków na preze...
Ciasto czterowarstwowe

Skł...
Przekładaniec drożdżowy

Sk...
oryginalny prezent na ślub,...
proste ciasteczka-jaglane-n...
przepiękna pastelowa asymet...
Makowiec śnieżny (Siostry A...
Jajko wielkanocne ozdobione...
teresa2000

teresa2000 od anita235

Dodane 10.12 o 19:40
Obserwuj
Pierniczki jak z Kopernika – miękkie i pulchne

Składniki

- 2 szklanki mąki pszennej tortowej
- 1 jajko
- 1/2 szklanki cukru pudru
- 1 czubata łyżka miodu
- 2 łyżeczki przyprawy korzennej
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 25g świeżych drożdży
- 40g miękkiego masła

Przepis

Mąkę wymieszać z cukrem pudrem, sodą i przyprawą do piernika. Miód podgrzać z masłem do rozpuszczenia, następnie dodać drożdże. Całość wymieszać. Do suchych składników dodać płynne razem z jajkiem. Wyrobić na gładkie i elastyczne ciasto. Rozwałkować (w razie potrzeby podsypać odrobiną mąki) na ulubioną grubość (grubsze są bardziej miękkie), wycinać foremkami dowolne kształty. Piec około 10 – 15 minut (lepiej nie piec zbyt długo, bo twardnieją) w piekarniku nagrzanym do 190°C.

Pierniczki jak z Kopernika – miękkie i pulchne


Składniki

- 2 szklanki mąki pszennej tortowej
- 1 jajko
- 1/2 szklanki cukru pudru
- 1 czubata łyżka miodu
- 2 łyżeczki przyprawy korzennej
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 25g świeżych drożdży
- 40g miękkiego masła

Przepis

Mąkę wymieszać z cukrem pudrem, sodą i przyprawą do piernika. Miód podgrzać z masłem do rozpuszczenia, następnie dodać drożdże. Całość wymieszać. Do suchych składników dodać płynne razem z jajkiem. Wyrobić na gładkie i elastyczne ciasto. Rozwałkować (w razie potrzeby podsypać odrobiną mąki) na ulubioną grubość (grubsze są bardziej miękkie), wycinać foremkami dowolne kształty. Piec około 10 – 15 minut (lepiej nie piec zbyt długo, bo twardnieją) w piekarniku nagrzanym do 190°C.

Zszywka przypięta także na tablicach:
Yummy ;) Ale Ciacho ;D Kulinaria Kuchnia+ Ulubione +5 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: