Więcej zszywek z tablicy

kkk

Ciasteczka orzeszki z kreme...
Kostka „czarny las” – Świat...
Makowa panienka czyli makow...
...
Pierniczki Składniki na 50 ...
Kruche ciasto z rabarbarem ...
Składniki: (na formę 24x32 ...
Biszkopt: * 3 jajka * 80 g ...
Ćwiczenia na pośladki
Ćwiczenia na biodra i nogi
Cwiczenia na płaski brzuch
Babka jogurtowa

Więcej zszywek ze źródła

www.mojewypieki.com

Kokosanki czekoladowe
    2... Kokosanki2
    2 średniej w... Najlepszy na świecie pierni... Makowiec zawijany Makowiec z jabłkami zwany &... Orzeszki pieczone kruche ci... Pierniki Waniliowe ciasto z żurawiną Biskwity z bitą śmietaną i ...

Pierniczki Składniki na 50 - 60 sztuk: 1/4 szklanki

miodu 80 g masła 1/2 szklanki miałkiego brązowego cukru lub cukru pudru 1 jajko 2 i 1/4 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1,5 - 2 łyżki przyprawy korzennej do piernika opcjonalnie: 1 łyżeczka kakao (jeśli lubicie, gdy pierniczki mają ciemniejszy kolor) Miód, masło i cukier podgrzać w garnuszku i wymieszać, do rozpuszczenia się cukru, przestudzić. Dodać pozostałe składniki i wyrobić lub zmiksować. Jeśli ciasto będzie zbyt sypkie dodać więcej płynnego miodu do osiągnięcia odpowiedniej konsystencji i zmiksować. Jeśli ciasto będzie zbyt miękkie, schłodzić (będzie się lepiej wałkowało). Wałkować na stolnicy na grubość 2 - 3 mm lekko podsypując mąką (grubsze pierniczki są bardziej miękkie po upieczeniu). Wykrawać pierniczki o dowolnych kształtach i przekładać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec około 8 - 10 minut w temperaturze 170 - 180ºC. Uważać, by nie piec za długo, będą zbyt kruche i będą miały posmak goryczy. Wyjąć z piekarnika, wystudzić na kratce.

Zszywka przypięta także na tablicach:
Słodkości Słodkości Jedzonko ❤ Pomysły ,DIY +140 innych
Zgłoś naruszenie

llitleblogers

<3

 |  8.12 o 16:50  

postangel

Robiłam, wychodzą genialne!

1  |  7.12 o 19:50  

patrycha52

super przepis

1  |  5.12 o 10:26  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: