Więcej zszywek z tablicy

Deserki

Domowe Ciasta Bez Pieczenia...
Pierniczki
Składniki na 50 ...
Serniczki Ferrero Rocher z ...
Ciasto dyniowe na jogurcie
DROŻDŻOWE BUŁECZKI Z WIŚNIAMI
hejka :)
Na blogu nowy prze...
CIASTO KALORIA
SHAKE CIASTECZKOWY
Placki jogurtowe z truskawk...
LEKKI DESER RYZOWO-OWOCOWY :)
Ciasto krówka budyniowa na ...
Składniki:

- 6 czekoladowy...
pyszne ciasto na gofry. Pol...
MROZONY SERNIK Z NUTELLA

S...
krajanka oreo :>
link w kom
truskawki w czekoladzie
:))
Deser czekoladowy bez piecz...
Rocher - szybkie ciasto bez...
Szybki deser w 5 minut (skł...
Chałwowiec *_*
Przepis po k...
CIASTO CZEKOLADOWE Z PŁATKÓ...
mus Kinder Bueno <3
<...
Kinder Country
Składniki

3...
Prosty sernik na zimno z bi...
PYCHA CIASTO, banany+domowe...

Więcej zszywek ze źródła

www.mojewypieki.com

Rogale marcińskie Dutch Baby z owocami puszys... Cycki Murzynki Kokosanki czekoladowe
    2... Kokosanki2
    2 średniej w... Najlepszy na świecie pierni... Makowiec zawijany Makowiec z jabłkami zwany &... Orzeszki pieczone kruche ci...

Pierniczki

Składniki na 50 - 60 sztuk:

1/4 szklanki miodu
80 g masła
1/2 szklanki miałkiego brązowego cukru lub cukru pudru
1 jajko
2 i 1/4 szklanki mąki pszennej
1 łyżeczka sody oczyszczonej
1,5 - 2 łyżki przyprawy korzennej do piernika
opcjonalnie: 1 łyżeczka kakao (jeśli lubicie, gdy pierniczki mają ciemniejszy kolor)

Miód, masło i cukier podgrzać w garnuszku i wymieszać, do rozpuszczenia się cukru, przestudzić. Dodać pozostałe składniki i wyrobić lub zmiksować. Jeśli ciasto będzie zbyt sypkie dodać więcej płynnego miodu do osiągnięcia odpowiedniej konsystencji i zmiksować. Jeśli ciasto będzie zbyt miękkie, schłodzić (będzie się lepiej wałkowało).

Wałkować na stolnicy na grubość 2 - 3 mm lekko podsypując mąką (grubsze pierniczki są bardziej miękkie po upieczeniu). Wykrawać pierniczki o dowolnych kształtach i przekładać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec około 8 - 10 minut w temperaturze 170 - 180ºC. Uważać, by nie piec za długo, będą zbyt kruche i będą miały posmak goryczy. Wyjąć z piekarnika, wystudzić na kratce.

Zszywka przypięta także na tablicach:
przepisy pychotki;) JEDZENIE przepisy +140 innych
Zgłoś naruszenie

llitleblogers

<3

 |  8.12 o 16:50  

postangel

Robiłam, wychodzą genialne!

1  |  7.12 o 19:50  

patrycha52

super przepis

1  |  5.12 o 10:26  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: