Więcej zszywek z tablicy

Magia Świąt

święta, święta :)
Świąteczne Stroiki DIY Do T...
Zimowy klimat :)
W poszukiwaniu książki na p...
Pomalowane farbkami brokato...
Zrobione z z drewnianych kl...
...
***
Mandarynki :D
Taki śnieg i tylko na sanki :D
Przyprószyło ostatnio troch...
Urocze
Tak wyglądały prezenty z ta...
Zrobiona z makaronu , kawał...
Ozdoba na święta z szyszek ...
Cudowne <3
...
.....
mmmm....
...
Pierniczki
Składniki na 50 ...
Niby tyko czerwony pompon ,...

Więcej zszywek ze źródła

www.mojewypieki.com

Kokosanki czekoladowe
    2... Kokosanki2
    2 średniej w... Najlepszy na świecie pierni... Makowiec zawijany Makowiec z jabłkami zwany &... Orzeszki pieczone kruche ci... Pierniki Waniliowe ciasto z żurawiną Biskwity z bitą śmietaną i ...

Pierniczki

Składniki na 50 - 60 sztuk:

1/4 szklanki miodu
80 g masła
1/2 szklanki miałkiego brązowego cukru lub cukru pudru
1 jajko
2 i 1/4 szklanki mąki pszennej
1 łyżeczka sody oczyszczonej
1,5 - 2 łyżki przyprawy korzennej do piernika
opcjonalnie: 1 łyżeczka kakao (jeśli lubicie, gdy pierniczki mają ciemniejszy kolor)

Miód, masło i cukier podgrzać w garnuszku i wymieszać, do rozpuszczenia się cukru, przestudzić. Dodać pozostałe składniki i wyrobić lub zmiksować. Jeśli ciasto będzie zbyt sypkie dodać więcej płynnego miodu do osiągnięcia odpowiedniej konsystencji i zmiksować. Jeśli ciasto będzie zbyt miękkie, schłodzić (będzie się lepiej wałkowało).

Wałkować na stolnicy na grubość 2 - 3 mm lekko podsypując mąką (grubsze pierniczki są bardziej miękkie po upieczeniu). Wykrawać pierniczki o dowolnych kształtach i przekładać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec około 8 - 10 minut w temperaturze 170 - 180ºC. Uważać, by nie piec za długo, będą zbyt kruche i będą miały posmak goryczy. Wyjąć z piekarnika, wystudzić na kratce.

Zszywka przypięta także na tablicach:
deser Christmas Gotowanie gotowanie +140 innych
Zgłoś naruszenie

llitleblogers

<3

 |  8.12 o 16:50  

postangel

Robiłam, wychodzą genialne!

1  |  7.12 o 19:50  

patrycha52

super przepis

1  |  5.12 o 10:26  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: