Analiza wiersza: „Moja wierna mowo” Cz. Miłosza


Więcej zszywek z tablicy

Kuchnia

pyszne kulki serowe ze szpi...
muffiny w 20 miniut
składniki: 1 opakowanie chl...
Ciasto jaglane z jabłkami, ...
Kokosowe babeczki ryżowo-gr...
Dietetyczne lody z kalafior...
Orzeźwiający napój *.* Skła...
Składniki: ✔ 2 żółtka ✔ 100...
Dzisiaj propozycja potrawy ...
Warzywka z patelni, z piers...
Tortilla* grillowana pierś ...
Rafaello z kaszy jaglanej s...
Zdrowe łatwe ciasteczka ban...
Grejfrut, marchewki, jabłka...
DOMOWA NUTELLA – PRZEPIS NA...
Sałatka z brokułami i serem...
PIERNIKOWY PUDDING OWSIANY ...
mniam
mniam<333
Domowe LODY KOKOSOWE (bez j...
ŻYTNIE RAZOWE DONUTY BANANO...
Przy odrobinie pomysłu zwyk...
Chrupiąca sałatka z rukoli
Szarlotka owsiana, przepis ...
sweetignorancex

sweetignorancex od Ganja_

Dodane 5.02 o 18:14
Obserwuj
PIERNIKOWY PUDDING OWSIANY Z PRAŻONYMI MIGDAŁAMI I MANDARYNKĄ Przepis: 50g mąki owsianej (zmielone płatki owsiane) 300ml mleka 1/2 dojrzałego banana (50g) 1 łyżeczka kakao naturalnego 1/2 - 2/3 łyżeczki przyprawy piernikowej (najlepiej domowej) dowolne słodzidło (u mnie stewia) sól do smaku mandarynka posiekane, uprażone migdały Banana rozgniatamy na papkę, dodajemy kakao, przyprawę, mąkę owsianą oraz 100ml mleka i dokładnie mieszamy. W garnuszku zagotowujemy 200ml mleka z solą i słodzidłem. Gdy mleko zacznie się gotować wlewamy miksturę i na niewielkim gazie gotujemy do mocnego zgęstnienia nieustannie mieszając. Miseczkę lub inne naczyńko wykładamy folią spożywczą, na środku układamy plaster mandarynki i wlewamy zgęstniałą masę. Wyrównujemy. Wkładamy na noc do lodówki. Rano przekręcamy miseczkę z przyłożonym doń talerzykiem i przytrzymując folię wyciągamy pudding, następnie odklejamy folię. Na wierzchu posypujemy uprażonymi migdałami i podajemy z resztą mandarynki. Smacznego!

PIERNIKOWY PUDDING OWSIANY Z PRAŻONYMI MIGDAŁAMI

I MANDARYNKĄ Przepis: 50g mąki owsianej (zmielone płatki owsiane) 300ml mleka 1/2 dojrzałego banana (50g) 1 łyżeczka kakao naturalnego 1/2 - 2/3 łyżeczki przyprawy piernikowej (najlepiej domowej) dowolne słodzidło (u mnie stewia) sól do smaku mandarynka posiekane, uprażone migdały Banana rozgniatamy na papkę, dodajemy kakao, przyprawę, mąkę owsianą oraz 100ml mleka i dokładnie mieszamy. W garnuszku zagotowujemy 200ml mleka z solą i słodzidłem. Gdy mleko zacznie się gotować wlewamy miksturę i na niewielkim gazie gotujemy do mocnego zgęstnienia nieustannie mieszając. Miseczkę lub inne naczyńko wykładamy folią spożywczą, na środku układamy plaster mandarynki i wlewamy zgęstniałą masę. Wyrównujemy. Wkładamy na noc do lodówki. Rano przekręcamy miseczkę z przyłożonym doń talerzykiem i przytrzymując folię wyciągamy pudding, następnie odklejamy folię. Na wierzchu posypujemy uprażonymi migdałami i podajemy z resztą mandarynki. Smacznego!

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: