Więcej zszywek ze źródła

pychotka.pl

Zupa krem z ziemniaków i pora pierogi ze szpinakiem i orz... Pierogi donieckie 

 Ciasto... Szparagi w śmietanie Truskawkowy serek Niech w twoim domu zawsze g... Pierogi ruskie Oli 


    0... Mleczny koktajl z mango Wyśmienite ciasto cappucino
kawka1

kawka1

Dodane 20.04 o 18:16 z

pychotka.pl

Obserwuj

Pierogi ruskie Oli



0.5kg mąki pszennej
3 łyżki oleju
1jajko
wrzątek

Farsz:

0.5kg ziemniaków
0,5kg sera białego (tłusty)
0.5kg mąki
3 cebule
magi, sól, pieprz biały

Pierogi Ruskie(1)

Sposób przyrządzenia:
Przygotowujemy ciasto: przesiać mąkę dodać wrzątek, wymieszać np. nożem(tak by mąka z woda przybrały konsystencje ciasta). Dodać olej i jajko, wyrobić ciasto do gęstości miękkiej plasteliny. Przygotowujemy farsz: Ugotowane, zimne(najlepiej ugotować dzień wcześniej) ziemniaki razem z serem przepuszczamy przez maszynkę(na zmianę raz ser raz ziemniaki). Osolić i popieprzyć. Cebule pokroić w kostkę i lekko zeszklić na oleju. część cebuli dodać do farszu a resztę zostawić do polania pierogów. Dodać mąkę całość dokładnie wymieszać. Smacznego(chyba każdy wie jak się lepi pierogi

Polubili: natka_skarb kindzia
Zszywka przypięta także na tablicach:
fooood;) Kuchnia
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: