PIEROGI Z FARSZEM ZIEMNIACZANO-CUKINIOWYM
Farsz:
- 600 g ziemniaków,
- 600 g cukinii,
- 1 mała cebula,
- oregano, tymianek, rozmaryn (najlepiej świeże, w sumie wykorzystałam garść ziół, najwięcej oregano i tymianku),
- sól, pieprz,
- olej
Wykonanie:
Ziemniaki, cukinię i cebulę obierz i pokrój w kostkę.
Ziemniaki gotuj 20-25 minut, a cebulę i cukinię smaż na małym ogniu. Gdy ziemniaki się ugotują odcedź je i dodaj do cukinii i cebuli. Wrzuć na patelnię rozdrobnione oregano, tymianek i rozmaryn. Dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj i smaż na małym ogniu około 10 minut. Zawartość patelni przeciśnij przez praskę albo zmiksuj na niskich obrotach.
Użytkownicy także przypinają:
2
1
0
[Tags] Drożdżowe zajączki na Wielkanoc w tym w ...
fotoamator Pięknie wyglądają i pewnie są smaczne.