Więcej zszywek z tablicy

Ulubione dania

Puchaty omlet serowo-warzywny
Kotlety siekane z piersi ku...
idealne ciasto na pierogi S...
Brokuły z makaronem i kurcz...
Zupa brokułowa Składniki 4 ...
Sałatka z cukinii- do słoik...
Kto się skusi na kurczaka w...
Tortilla przepis. Jak zrobi...
zapiekanka z ziemniaków i k...
Kotleciki oszukane z piersi...
Placki Ziemniaczane z Sosem...
Zapiekanka gyros: Składniki...
Podsmaż cebulkę, potem doda...
Przepis na: Fit risotto Skł...
zupa pieczarkowa
pierożki z szynka i serem z...
kalfa

kalfa od MaJe_CzKa222

Dodane 11.07 o 19:13
Obserwuj
pierożki z szynka i serem z ciasta parzonego . SKŁADNIKI: CIASTO: 1,5 szklanki mąki, 1,5 szklanki mleka, 1,5 łyżki masła, 3/4 płaskiej łyżeczki soli, NADZIENIE: 250g szynki, 200g żółtego sera, DODATKOWO: 2 jajka, Bułka tarta do panierowania, Olej do smażenia PRZYGOTOWANIE: NADZIENIE: Ser kroimy w kostkę, a szynkę w cienkie plasterki. CIASTO: Do garnka wlewamy mleko, dodajemy masło i zagotowujemy. Do miski wsypujemy mąkę i sól, wlewamy gorące mleko. Mieszamy aż składniki się połączą i odstawiamy do przestudzenia. Ciasto wyrabiamy chwilkę, aby nie było grudek, podsypując mąką. Ciasto cienko rozwałkowujemy (3mm) i szklanką wycinamy koła. Na każdym krążku układamy kawałek szynki i kostkę sera i zlepiamy pieroga. Starajmy się dać do środka jak najwięcej farszu. W misce roztrzepujemy jajka. Pierogi maczamy w jajka, a następnie panierujemy w bułce tartej i smażymy na rumiano z obu stron na rozgrzanym oleju. Oleju powinno być sporo. Pierożki podajemy np. z ketchupem ( i/lub majonezem). Są smaczne na ciepło i na zimno.

pierożki z szynka i serem z ciasta parzonego .

SKŁADNIKI: CIASTO: 1,5 szklanki mąki, 1,5 szklanki mleka, 1,5 łyżki masła, 3/4 płaskiej łyżeczki soli, NADZIENIE: 250g szynki, 200g żółtego sera, DODATKOWO: 2 jajka, Bułka tarta do panierowania, Olej do smażenia PRZYGOTOWANIE: NADZIENIE: Ser kroimy w kostkę, a szynkę w cienkie plasterki. CIASTO: Do garnka wlewamy mleko, dodajemy masło i zagotowujemy. Do miski wsypujemy mąkę i sól, wlewamy gorące mleko. Mieszamy aż składniki się połączą i odstawiamy do przestudzenia. Ciasto wyrabiamy chwilkę, aby nie było grudek, podsypując mąką. Ciasto cienko rozwałkowujemy (3mm) i szklanką wycinamy koła. Na każdym krążku układamy kawałek szynki i kostkę sera i zlepiamy pieroga. Starajmy się dać do środka jak najwięcej farszu. W misce roztrzepujemy jajka. Pierogi maczamy w jajka, a następnie panierujemy w bułce tartej i smażymy na rumiano z obu stron na rozgrzanym oleju. Oleju powinno być sporo. Pierożki podajemy np. z ketchupem ( i/lub majonezem). Są smaczne na ciepło i na zimno.

Zszywka przypięta także na tablicach:
Ulubione Przepisy food Jedzonko +277 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

MaJe_CzKa222

NibiruEgo, cieszę się że smakowały :)

 |  8.10 o 19:55  

NibiruEgo

Zrobiłam i mega smakują z domowymi dipami. :)

1  |  8.10 o 19:53  

Rosalliie

Zrobione, małemu bratu bardzo smakowały, ale dla mnie za tłuste :(

 |  21.07 o 0:50  

MaJe_CzKa222

mala_ lady _ punk , pierożki najpierw moczymy w jajku a następnie w bułce tartej i smażymy na oleju . Nie trzeba wcześniej ich gotować ;)

 |  1 19.07 o 9:37  

mala_lady_punk

trzeba pierogi najpierw ugotować przed smażeniem czy nie?:)

 |  18.07 o 21:27  

MaJe_CzKa222

pffzwariowana, cieszę się że smakowało ;)

 |  18.07 o 11:11  

pffzwariowana

próbowałam...☺ zaje** są...

 |  17.07 o 22:38  

MaJe_CzKa222

dariakuc18 , nie mam pojęcia szczerze mówiąc bo jeszcze nie próbowałam .

 |  15.07 o 14:32  

dariakuc18

ile wychodzi takich pierożków z tej ilości surowców ?

 |  14.07 o 17:28  

122karolinka122

wygląda smacznie :)

 |  13.07 o 15:16  
Zobacz więcej komentarzy

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: