pierożki z szynka i serem z ciasta parzonego .
SKŁADNIKI: CIASTO: 1,5 szklanki mąki, 1,5 szklanki mleka, 1,5 łyżki masła, 3/4 płaskiej łyżeczki soli, NADZIENIE: 250g szynki, 200g żółtego sera, DODATKOWO: 2 jajka, Bułka tarta do panierowania, Olej do smażenia PRZYGOTOWANIE: NADZIENIE: Ser kroimy w kostkę, a szynkę w cienkie plasterki. CIASTO: Do garnka wlewamy mleko, dodajemy masło i zagotowujemy. Do miski wsypujemy mąkę i sól, wlewamy gorące mleko. Mieszamy aż składniki się połączą i odstawiamy do przestudzenia. Ciasto wyrabiamy chwilkę, aby nie było grudek, podsypując mąką. Ciasto cienko rozwałkowujemy (3mm) i szklanką wycinamy koła. Na każdym krążku układamy kawałek szynki i kostkę sera i zlepiamy pieroga. Starajmy się dać do środka jak najwięcej farszu. W misce roztrzepujemy jajka. Pierogi maczamy w jajka, a następnie panierujemy w bułce tartej i smażymy na rumiano z obu stron na rozgrzanym oleju. Oleju powinno być sporo. Pierożki podajemy np. z ketchupem ( i/lub majonezem). Są smaczne na ciepło i na zimno.
MaJe_CzKa222
NibiruEgo, cieszę się że smakowały :)
NibiruEgo
Zrobiłam i mega smakują z domowymi dipami. :)
Rosalliie
Zrobione, małemu bratu bardzo smakowały, ale dla mnie za tłuste :(
MaJe_CzKa222
mala_ lady _ punk , pierożki najpierw moczymy w jajku a następnie w bułce tartej i smażymy na oleju . Nie trzeba wcześniej ich gotować ;)
mala_lady_punk
trzeba pierogi najpierw ugotować przed smażeniem czy nie?:)
MaJe_CzKa222
pffzwariowana, cieszę się że smakowało ;)
pffzwariowana
próbowałam...☺ zaje** są...
MaJe_CzKa222
dariakuc18 , nie mam pojęcia szczerze mówiąc bo jeszcze nie próbowałam .
dariakuc18
ile wychodzi takich pierożków z tej ilości surowców ?
122karolinka122
wygląda smacznie :)
Użytkownicy także przypinają:
Zaloguj się, aby dodać komentarz.