Więcej zszywek z tablicy

Przepisy

12 Pomysłów na Dania z Kurc...
Makaron z kurczakiem, szpin...
Brokuły mocy, czyli paniero...
Zapiekanka z Makaronem: 15 ...
Polecam!
Bułki do hamburgerów
Składniki: ciasto na pizze:...
Pierś z kurczaka ala gulasz...
Przepis na sernik z 3 skład...
UWAGA! To sphagetti, które ...
W roli żółtek sprawdzi się ...
Lasagne z pieczarkami i ser...
Ziemniaki zapiekane po gosp...
pizza z patelni, bez piekar...
Jak długo gotować jedzenie ...
Marynowane pączki stokrotek...
Zostały Ci ziemniaki z obia...
Budyniowe naleśniki- najlep...
gotowanie jaj
Bułki pizza. Ciasto: 1,5 sz...
Bardzo marchewkowe placuszk...
Babeczki sernikowe z czekol...
Krem Kinder Bueno :) Składn...
TARTA CZEKOLADOWA Z JEŻYNAM...
Ciasto „Bounty”- czyli wilg...
Ciasteczka Twix
ankap0617

ankap0617 od MaJe_CzKa222

Dodane 25.05 o 22:52
Obserwuj
Pierś z kurczaka ala gulasz (4 porcje) 1 podwójna pierś z kurczaka  sól i pieprz 1/2 łyżeczki suszonego tymianku 700 g dyni ze skórą lub 450 g miąższu 300 g pieczarek 1 cebula 3 łyżki mąki 2 i 1/2 łyżki masła 1 łyżka oliwy 125 ml śmietanki 30% 600 ml bulionu - przepis 1 łyżka posiekanej natki pietruszki Domowy wywar z jarzyn: 3 szkl wody 1 łyżka oliwy 1 łyżka sosu sojowego 3 gałązki natki pietruszki z listkami 1 marchewka 1/2 małej pietruszki kawałek pora sól i pieprz Do rondla wlać 3 szkl wody, dodać oliwę, sos sojowy, natkę oraz pokrojoną marchewką, pietruszką, por. Doprawić szczyptą soli i zagotować. Gotować na małym ogniu przez 30 min do czasu aż marchewka będzie bardzo miękka. Pod koniec doprawić pieprzem. Odcedzić. Do potrawy dodajemy gorący wywar. Piersi oczyścić, rozdzielić na dwie pojedyncze. Każdą przekroić na 2 części, grubszą i cieńszą. Grubszą część przekroić w poprzek na 2 cieńsze filety, oprószyć solą, pieprzem, dodać tymianek i 1 łyżkę oliwy. Dokładnie wymieszać. Następnie dodać 2 łyżki mąki i dokładnie obtoczyć w niej filety, odstawić. Dynię pokroić na kilka mniejszych kawałków. Pieczarki pokroić na kawałki. Cebulę pokroić w kostkę. Rozgrzać większy garnek. Roztopić 1 łyżkę masła, włożyć piersi kurczaka i smażyć na większym ogniu przez 2 min aż od spodu lekko się zrumienią. Przełożyć na drugą stronę i smażyć przez 2 minuty. Wyjąć na talerz. Do tego samego garnka wlać 1 łyżkę oliwy i wrzucić pieczarki i cebulę. Smażyć na większym ogniu przez 2 min, aż będą zrumienione, odłożyć na talerz. Do garnka włożyć dynię, 1/2 łyżkę masła, posolić i podsmażać przez 3 min. Na dyni położyć piersi kurczaka i podgrzewać razem przez 2 min. Wlać gorący bulion i całość zagotować. Piersi kurczaka nie muszą być całkowicie zanurzone w sosie, tylko do połowy. Przykryć i gotować na umiarkowanym ogniu przez 3 min aż dynia będzie miękka. Do miski wlać kilka łyżek sosu z garnka, dodać 3 łyżki śmietanki i wymieszać. Dodać resztę kremówki i wymieszać. Śmietankę wlać do garnka z kurczakiem, dodać natkę pietruszki i delikatnie przemieszać lub przechylać garnkiem aby sos równomiernie się rozprowadzał. Dodać odłożone pieczarki i gotować bez przykrycia przez 1 min, aż sos zgęstnieje.

Pierś z kurczaka ala gulasz (4 porcje) 1 podwójna

pierś z kurczaka  sól i pieprz 1/2 łyżeczki suszonego tymianku 700 g dyni ze skórą lub 450 g miąższu 300 g pieczarek 1 cebula 3 łyżki mąki 2 i 1/2 łyżki masła 1 łyżka oliwy 125 ml śmietanki 30% 600 ml bulionu - przepis 1 łyżka posiekanej natki pietruszki Domowy wywar z jarzyn: 3 szkl wody 1 łyżka oliwy 1 łyżka sosu sojowego 3 gałązki natki pietruszki z listkami 1 marchewka 1/2 małej pietruszki kawałek pora sól i pieprz Do rondla wlać 3 szkl wody, dodać oliwę, sos sojowy, natkę oraz pokrojoną marchewką, pietruszką, por. Doprawić szczyptą soli i zagotować. Gotować na małym ogniu przez 30 min do czasu aż marchewka będzie bardzo miękka. Pod koniec doprawić pieprzem. Odcedzić. Do potrawy dodajemy gorący wywar. Piersi oczyścić, rozdzielić na dwie pojedyncze. Każdą przekroić na 2 części, grubszą i cieńszą. Grubszą część przekroić w poprzek na 2 cieńsze filety, oprószyć solą, pieprzem, dodać tymianek i 1 łyżkę oliwy. Dokładnie wymieszać. Następnie dodać 2 łyżki mąki i dokładnie obtoczyć w niej filety, odstawić. Dynię pokroić na kilka mniejszych kawałków. Pieczarki pokroić na kawałki. Cebulę pokroić w kostkę. Rozgrzać większy garnek. Roztopić 1 łyżkę masła, włożyć piersi kurczaka i smażyć na większym ogniu przez 2 min aż od spodu lekko się zrumienią. Przełożyć na drugą stronę i smażyć przez 2 minuty. Wyjąć na talerz. Do tego samego garnka wlać 1 łyżkę oliwy i wrzucić pieczarki i cebulę. Smażyć na większym ogniu przez 2 min, aż będą zrumienione, odłożyć na talerz. Do garnka włożyć dynię, 1/2 łyżkę masła, posolić i podsmażać przez 3 min. Na dyni położyć piersi kurczaka i podgrzewać razem przez 2 min. Wlać gorący bulion i całość zagotować. Piersi kurczaka nie muszą być całkowicie zanurzone w sosie, tylko do połowy. Przykryć i gotować na umiarkowanym ogniu przez 3 min aż dynia będzie miękka. Do miski wlać kilka łyżek sosu z garnka, dodać 3 łyżki śmietanki i wymieszać. Dodać resztę kremówki i wymieszać. Śmietankę wlać do garnka z kurczakiem, dodać natkę pietruszki i delikatnie przemieszać lub przechylać garnkiem aby sos równomiernie się rozprowadzał. Dodać odłożone pieczarki i gotować bez przykrycia przez 1 min, aż sos zgęstnieje.

Zszywka przypięta także na tablicach:
przepisy #Kuchnia.... Szama Kuchnia +124 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: