Więcej zszywek z tablicy

kuchnia

Szybkie ciasto jogurtowe z ...
MASŁO KOKOSOWE Z NERKOWCAMI...
...
...
...
...
Kurczak w sosie śmietanowym...
...
Odchudzone monte z kaszy ja...
Placuszki owsiane z bananem...
Kurczak w sosie musztardowy...
Zapiekany kurczak nadziewan...
Szybka zupa krem z pomidoró...
Kurczak z makaronem w sosie...
Chrupiące frytki z batatów ...
Kawa jako spalacz tłuszczu ...
Kurczak caprese pieczony w ...
Przepis
Fit racuchy owsiane z jabłk...
FIT placuszki kokosowo-owsi...
Przepis na Omlet kokosowy z...
Kurczak zapiekany w delikat...
Włoski kociołek błyskawiczn...
Piersi kurczaka faszerowane...

Więcej zszywek ze źródła

katalogsmakow.pl

schab s sosie koperkowym kurczak w sosie musztardowym Naleśniki zapiekane z sosem... METROWIEC Ciasto „Coca Cola” karpatka truskawkowa schab po bałkańsku pyszne naleśniki. Rolada pomidorowa z szynką

Piersi kurczaka faszerowane szpinakiem pieczone w cieście

francuskim

Idealne danie aby zaskoczyć gości. Robi się je bardzo szybko, a wygląda i smakuje wyśmienicie. Dzięki cieście francuskim pierś nie jest wysuszona. Taką pierś proponuję podawać z pieczonymi ziemniaczkami (przepis tutaj) i lekką sałatką.



Składniki:
6 pojedynczych piersi kurczaka
opakowanie mrożonego szpinaku (rozdrobnionego)
2 łyżki kwaśnej śmietany 18%
3 opakowania ciasta francuskiego
6 plasterków żółtego sera (ja użyłam wędzonego)
4 ząbki czosnku
łyżka masła

sól, pieprz
szczypta gałki muszkatołowej
1 jajko

Wykonanie:

Rozmrożony szpinak smażymy na maśle tak aby cala woda odparowała. Dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek, szczyptę gałki muszkatołowej i doprawiam do smaku solą i pieprzem. Smażymy ok. 2 min. Dodać śmietanę (nie smażyć) i nadzienie jest gotowe.
Każdą z piersi rozcinamy (nie do końca) tak aby powstała kieszonka. Kieszonkę napełniamy farszem, a na wierzch nadzienia kładziemy żółty ser. Piersi doprawiamy solą (ja użyłam ziarenek smaku)
Każdy płat ciasta francuskiego dzielimy na 2 części. z obu stron nacinamy paski grubości ok. 2 cm, długość tych pasków zależy od wielkości piersi (pierś musi leżeć na nienaciętym płacie ciasta). Na ciasto kładziemy pierś i zawijamy ciasto (tak jak na kulebiak w jodełkę).
Zawinięte piersi kładziemy na papier do pieczenia, smarujemy rozkłóconym jajkiem i wstawiamy na środkowa półkę do nagrzanego piekarnika do 200 C na ok. 40 min. Ciasto musi się ładnie zrumienić.

Zszywka przypięta także na tablicach:
gotowanie Pomysły Pomysły yolo +851 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

PaulinaSylwia

Juz sprobowane i polecam:) pysznosci

 |  29.03 o 19:55  

ankas45

i dupa szybciej sie ciasto spali niz wypiecze ze spodu! robilam i dupka..

 |  25.03 o 21:10  

gindziolotka

Mniam!

 |  18.03 o 23:33  

kussnierska

bardzo pyszne i szybkie w przygotowaniu

 |  17.03 o 18:32  

cookery

bardzo apetycznie to wygląda, a co dopiero upieczone....

 |  17.03 o 10:51  

siwna2110

pyszne!! wczoraj sams zrobiłam i wyszło idealnie

 |  16.03 o 17:58  

qwertaaa

kto robił? smakuje? :)

 |  15.03 o 15:38   Pokaż odpowiedzi

dzoana5dzoana

mnami

 |  15.03 o 13:48  

Aria_17

planuje jutro sie zabrać

 |  12.03 o 12:26  
Zobacz więcej komentarzy

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: