Więcej zszywek z tablicy

Smakołyki

MAXI KING CIASTO 

SKLADNIK...
Jabłkowe róże w cieście fra...
Sernik oreo ilovebake.pl
Zapiekane bułeczki z jajkam...
składniki:
1 opakowanie chl...
Ciasto Kinder Pingui
foremk...
Włoski kociołek błyskawiczn...
Piersi kurczaka faszerowane...
Deser waniliowo-czekoladowy...
bułeczka z parówka z ciasta...
ciasto orzechowo - kokosowe...
TRADYCYJNY MURZYNEK, WILGOT...
Tarta z bananami i kremem b...
...
ciasto - krówka
NALEŚNIKI Z JABŁKAMI W POSY...
babeczki czekoladowe
Zapiekane naleśniki
O MATKO JAKIE PYSZNE! Jak p...
Zapiekanka z tortellini!
jabko, pekany lub inne orze...
BOSKIE CIASTO "BOUNTY&...
OBŁĘDNE CIASTO FERRERO ROCH...
Drożdżowe rogaliki
Czekoladowe ciasto Sebastiana
Dietetyczne ciasto dyniowe ...

Więcej zszywek ze źródła

katalogsmakow.pl

schab s sosie koperkowym kurczak w sosie musztardowym Naleśniki zapiekane z sosem... METROWIEC Ciasto „Coca Cola” karpatka truskawkowa schab po bałkańsku pyszne naleśniki. Rolada pomidorowa z szynką

Piersi kurczaka faszerowane szpinakiem pieczone w cieście

francuskim

Idealne danie aby zaskoczyć gości. Robi się je bardzo szybko, a wygląda i smakuje wyśmienicie. Dzięki cieście francuskim pierś nie jest wysuszona. Taką pierś proponuję podawać z pieczonymi ziemniaczkami (przepis tutaj) i lekką sałatką.



Składniki:
6 pojedynczych piersi kurczaka
opakowanie mrożonego szpinaku (rozdrobnionego)
2 łyżki kwaśnej śmietany 18%
3 opakowania ciasta francuskiego
6 plasterków żółtego sera (ja użyłam wędzonego)
4 ząbki czosnku
łyżka masła

sól, pieprz
szczypta gałki muszkatołowej
1 jajko

Wykonanie:

Rozmrożony szpinak smażymy na maśle tak aby cala woda odparowała. Dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek, szczyptę gałki muszkatołowej i doprawiam do smaku solą i pieprzem. Smażymy ok. 2 min. Dodać śmietanę (nie smażyć) i nadzienie jest gotowe.
Każdą z piersi rozcinamy (nie do końca) tak aby powstała kieszonka. Kieszonkę napełniamy farszem, a na wierzch nadzienia kładziemy żółty ser. Piersi doprawiamy solą (ja użyłam ziarenek smaku)
Każdy płat ciasta francuskiego dzielimy na 2 części. z obu stron nacinamy paski grubości ok. 2 cm, długość tych pasków zależy od wielkości piersi (pierś musi leżeć na nienaciętym płacie ciasta). Na ciasto kładziemy pierś i zawijamy ciasto (tak jak na kulebiak w jodełkę).
Zawinięte piersi kładziemy na papier do pieczenia, smarujemy rozkłóconym jajkiem i wstawiamy na środkowa półkę do nagrzanego piekarnika do 200 C na ok. 40 min. Ciasto musi się ładnie zrumienić.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

PaulinaSylwia

Juz sprobowane i polecam:) pysznosci

29.03 o 19:55    | 

ankas45

i dupa szybciej sie ciasto spali niz wypiecze ze spodu! robilam i dupka..

25.03 o 21:10       | 

gindziolotka

Mniam!

18.03 o 23:33    | 

kussnierska

bardzo pyszne i szybkie w przygotowaniu

17.03 o 18:32       | 

cookery

bardzo apetycznie to wygląda, a co dopiero upieczone....

17.03 o 10:51    | 

siwna2110

pyszne!! wczoraj sams zrobiłam i wyszło idealnie

16.03 o 17:58       | 

qwertaaa

kto robił? smakuje? :)

15.03 o 15:38       |  Pokaż odpowiedzi

dzoana5dzoana

mnami

15.03 o 13:48    | 

Aria_17

planuje jutro sie zabrać

12.03 o 12:26    | 
Zobacz więcej komentarzy

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY