Więcej zszywek z tablicy

domowy wyrób wędlin

Rillettes de porc

1 kg wie...
Szynka z indyka
Salceson domowy
Pieczona karkówka w sosie m...
Domowa szynka z szynkowara ...
GĘSI PASZTET
2200 g mięsa z...
Galantyna z kurczaka z szyn...
biała kiełbasa
domowy schab na kanapki
Sch...
kiełbasa w słoiku czyli dom...
Mielonka turystyczna ze sło...
boczek z szynkowara
 składn...
Schab z pończochy suszony
W...
Paprykowa kiełbasa słoikowa...
Szynka cebulowa na kanapki ...
Szynka pieczona w niskiej t...
Świąteczna szynka pieczona ...
piersi kurczaka pieczone w ...
Noworoczna golonka na zimno...
schab z pończochy
BIAŁA KIEŁBASA W SŁOIKACH Z...
SCHAB GOTOWANY

Składniki:
...
szynka gotowana

Więcej zszywek ze źródła

supercook.ru

kuchnia kreatywna kliknij zdjęcie /// /./ ,.,.,. .,., nnnn cepeliny/kartacze z mięsem Hiszpańska tortilla z ziemn...
Anita205

Anita205

Dodane 9.01 o 0:26 z

supercook.ru

Obserwuj

piersi kurczaka pieczone w boczku – na zimno


Składniki :
• 3 filety z piersi kurczaka małe (około 700 g)
• sól
• zmielony czarny pieprz
• cienkie paski boczku
• mąka pszenna
• 3 jaja
• 150 g startego sera
• plasterki chudej szynki
• 200 g śmietany
Przygotowanie
Filety z piersi kurczaka pokroić na małe kawałki o wadze 40-50 g, lekko rozbić, posolić, popieprzyć. Keksówkę wyłożyć folią. Rozłożyć paski boczku /powinny zwisać z krawędzi, tak aby mogły następnie pokrycie jej zawartość/.
Kawałki kurczaka obtoczyć w mące, ubitym jajku i obficie w tartym serze. Ułożyć je równomiernie na dnie naczynia, na boczku. Przykryć plasterkami szynki. Powtarzać do wyczerpania – ostatnia warstwa – panierowane kawałki kurczaka. Skropić śmietaną i posypać papryką. Założyć końce pasków z boczkiem .Przykryć folią. Piec w 180°C przez około 1 godzinę. /po 40-45 minut zdjąć folię/
Wyjąć z piekarnika, obciążyć, ostudzić i umieścić w lodówce na noc.
pokroić w plasterki,udekorować.

Zszywka przypięta także na tablicach:
Ulubione kuchnia przy garach Moje Gotowanie +11 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: