Więcej zszywek z tablicy

Mój styl

...
Torebki które możesz zrobić...
serowo-ziemniaczane kule
Kto juz próbował  ? - Like :)
praktyczne ...
Przyda się :D
piersi kurczaka pieczone w ...
Kurczak w pomarańczą i rozm...
Kurczak faszerowany kaszą g...
Karnawałowe przekąski – pie...
Mniam
'Dzięki temu "wyz...
taki planik ;3
Mel B 10 minutowy trening b...
Mel B - 10-minutowy trening...
zdrowie
:))
owieczka
Sekretne szuflady - w schodach

Więcej zszywek ze źródła

supercook.ru

kuchnia kreatywna kliknij zdjęcie /// /./ ,.,.,. .,., nnnn cepeliny/kartacze z mięsem Hiszpańska tortilla z ziemn...
Ustynka

Ustynka od Anita205

Dodane 9.01 o 17:48 z

supercook.ru

Obserwuj

piersi kurczaka pieczone w boczku – na zimno


Składniki :
• 3 filety z piersi kurczaka małe (około 700 g)
• sól
• zmielony czarny pieprz
• cienkie paski boczku
• mąka pszenna
• 3 jaja
• 150 g startego sera
• plasterki chudej szynki
• 200 g śmietany
Przygotowanie
Filety z piersi kurczaka pokroić na małe kawałki o wadze 40-50 g, lekko rozbić, posolić, popieprzyć. Keksówkę wyłożyć folią. Rozłożyć paski boczku /powinny zwisać z krawędzi, tak aby mogły następnie pokrycie jej zawartość/.
Kawałki kurczaka obtoczyć w mące, ubitym jajku i obficie w tartym serze. Ułożyć je równomiernie na dnie naczynia, na boczku. Przykryć plasterkami szynki. Powtarzać do wyczerpania – ostatnia warstwa – panierowane kawałki kurczaka. Skropić śmietaną i posypać papryką. Założyć końce pasków z boczkiem .Przykryć folią. Piec w 180°C przez około 1 godzinę. /po 40-45 minut zdjąć folię/
Wyjąć z piekarnika, obciążyć, ostudzić i umieścić w lodówce na noc.
pokroić w plasterki,udekorować.

Zszywka przypięta także na tablicach:

Moje Gotowanie

domowa wędlina

pysznosci

Ulubione

+11 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: