Dziedzictwo nauczania bł. Ks. Jerzego Popiełuszki.


Więcej zszywek z tablicy

smaczne

Focaccia z cukinią i pomidorem
Roladki z indyka
Kotlety z kalafiora i kaszy...
carbonara łososiowa
Żelki: 6 łyżeczek żelatyny ...
Kaszotto z bakłażanem i pom...
obiad w 15 minut - idealny ...
Roladki z kurczaka z serkie...
Kurczak z suszonymi śliwkam...
Rozmarynowy kurczak z warzy...
Piersi z kurczaka w cieście...
placuszki warzywne
marynata - jogurt, czosnek,...
Krokiety z kalafiora i czos...
Piersi kurczaka faszerowane...
BURRITO Składniki: 400 g mi...
Placuszki z cukini
Kotlet góralski przysmak Pr...
NADZIEWANY KURCZAK Składnik...
Łosoś zapiekany ze szpinaki...
Naleśniki zapiekane z kurcz...
Leczo z mięsem mielonym
Niezapomniany rodzinny obia...
Zapiekanka naleśnikowa ze s...
Pomysł na lekki obiad. Mega...
Zapiekane naleśniki z piecz...
paulateresa

paulateresa od Kei8

Dodane 23.03 o 23:15
Obserwuj
Piersi z kurczaka w cieście czosnkowym PRZEPIS Składniki: ok 50 dag filetów z kurczaka 1 szklanka mąki ok 1 szklanka wody 1 jajko, 2-3 ząbki czosnku sól, pieprz olej do smażenia Sos czosnkowy: 4 ząbki czosnku 4 łyżki majonezu 300 ml jogurtu naturalnego 2-3 łyżki posiekanego koperku odrobina cukru Sposób przygotowania: 1. Filety myjemy, osuszamy, kroimy na mniejsze kotlety i lekko rozbijamy. Oprószamy solą i pieprzem. 2. Mąkę mieszkamy z szklanką wody (ciasto powinno być konsystencję gęstszego ciasta naleśnikowego). Dodajemy sól, jajko i przeciśnięty przez praskę czosnek. Mieszamy na gładkie ciasto. 3. Do ciasta przekładamy filety i odstawiamy na 30 minut do lodówki. 4. Po tym czasie wyjmujemy mięso z ciasta i lekko osączamy. Smażymy na oleju z obu stron na złoty kolor. 5. Przygotowujemy sos: jogurt mieszamy z majonezem, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawiamy solą, cukrem i pieprzem do smaku. Wsypujemy koperek i mieszamy. 6. Mięso podajemy z sosem czosnkowym. Smacznego!!!

Piersi z kurczaka w cieście czosnkowym PRZEPIS Składniki:

ok 50 dag filetów z kurczaka 1 szklanka mąki ok 1 szklanka wody 1 jajko, 2-3 ząbki czosnku sól, pieprz olej do smażenia Sos czosnkowy: 4 ząbki czosnku 4 łyżki majonezu 300 ml jogurtu naturalnego 2-3 łyżki posiekanego koperku odrobina cukru Sposób przygotowania: 1. Filety myjemy, osuszamy, kroimy na mniejsze kotlety i lekko rozbijamy. Oprószamy solą i pieprzem. 2. Mąkę mieszkamy z szklanką wody (ciasto powinno być konsystencję gęstszego ciasta naleśnikowego). Dodajemy sól, jajko i przeciśnięty przez praskę czosnek. Mieszamy na gładkie ciasto. 3. Do ciasta przekładamy filety i odstawiamy na 30 minut do lodówki. 4. Po tym czasie wyjmujemy mięso z ciasta i lekko osączamy. Smażymy na oleju z obu stron na złoty kolor. 5. Przygotowujemy sos: jogurt mieszamy z majonezem, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawiamy solą, cukrem i pieprzem do smaku. Wsypujemy koperek i mieszamy. 6. Mięso podajemy z sosem czosnkowym. Smacznego!!!

Zgłoś naruszenie

beniarapacz

Próbowałam ;) Sos zrobiłam troche po swojemu. Z dodatkiem frytek i surówki pychota.

 |  14.07 o 18:54   Pokaż odpowiedzi

glizducha

próbował ktoś ?

 |  10.07 o 16:28  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: