Więcej zszywek z tablicy

mięsa

De volaille według Michela ...
Polędwica wieprzowa z jesie...
Robiłam już kilka razy kurc...
1 kg karkówki
3-4 cebule
1/...
Mini roladki schabowe
SKŁAD...
PIECZONE UDKA W MARYNACIE M...
PIKANTNE ŻEBERKA W GLAZURZE...
KOFTY Z GRILLA
Składniki:
1...
żeberka z nudlami
1000 g że...
Karkówka wyśmienita
Przepis...
TWOI GOŚCIE ZANIEMÓWIĄ KIED...
roladki z kurczaka - Pierś ...
Kurczak w panierce keczupow...
Roladki z serem w panierce ...
Karkówka w kapuście wg Aleex
Wieprzowina długo pieczona
...
PIECZEŃ RZYMSKA (KLOPS)
Zawijane zraziki z mięsa mi...
Piersi z kurczaka z farszem...
Zrazy kociewskie
1 kg mięsa...
Karkówka według przepisu Ur...
Cygan w rondlu 

- 1.5 kg k...
Grillowana pierś – indyjski...
Soczysta grillowana pierś z...
2 pojedyncze piersi kurczak...
grillowana pierś kurczaka p...

Więcej zszywek ze źródła

ugotuj.to

Ciastka Jerzyki Kasza jaglana z suszonymi p... Sałatka z owocem granatu Tort z kawałkami czekolady
... Kanadyjska szarlotka froda
... Zimowy wieczór z kawką, tel... Piersi z kurczaka z farszem... Francuska zupa cebulowa

4-... ruszkami
n_zak A A A
Żurawi...
Anita205

Anita205

Dodane 20.01 o 22:49 z

ugotuj.to

Obserwuj

Piersi z kurczaka z farszem brokułowo-serowym i boczkiem

Składniki:

2 podwójne piersi z kurczaka
1 mały brokuł (może być także paczka mrożonego)
4 łyżki parmezanu
1ząbek czosnku
kilka plasterków żółtego sera (najlepiej gouda)
kilka plasterków wędzonego boczku
sól i pieprz do smaku
1 jajko
2 łyżki mąki
bułka tarta (około0.5-1 szklanka)
olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Brokuła podziel na różyczki, podobnie jak kalafiora i ugotuj w osolonej wodzie do miękkości (powinien być naprawdę miękki, nawet lekko się rozpadać). Ostudź i zmiksuj z parmezanem (niezbyt drobno), a następnie dopraw do smaku solą i pieprzem. Piersi z kurczaka umyj, oczyść i podziel na części Rozbij na grubość około 0,5 cm i oprósz solą i pieprzem. Na każdym płacie mięsa układaj najpierw boczek, później ser, a następnie masę brokułową. Zwijaj roladki, starając się, aby farsz nie wyleciał (możesz spiąć wykałaczką). Obtaczaj w mące, roztrzepanym jajku oraz tartej bułce. Smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Do bułki tartej możesz dodać ulubione zioła - danie będzie wtedy bardziej aromatyczne.

Zszywka przypięta także na tablicach:
Jedzonko :v kuchnia Uzyte SMAKI ŚWIATA +58 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: