Więcej zszywek z tablicy

jedzonko

SCHAB W SOSIE WĘGIERSKIM
Ciasto Maczek Porzeczkowy
Muffinki marchewkowe ze śmi...
Chlebki z patelni
Serniczki z patelni – ideal...
Przepis na pyszną brukselkę...
Jasny, nowoczesny styl
Serowy makaron z kurczakiem...
Mini serniczki z czekoladą ...
Pączki serowe z piekarnika
Idealny podwieczorek. Racuc...
Zapiekanka mięso-makaronowa...
NAJPROSTSZE CIASTECZKA MAŚL...
Sałatka makaronowa z kurcza...
Hawajska pizza z patelni
cukinia i pieczarki
Zdrowe strips'y jak z ...
Zdrowe ,czekoladowe ciasto
Dietetyczne placki cukiniowe
Pulpeciki z cukinii w sosie...
PIKANTNE BURGERY ZIEMNIACZA...
Zapiekanka gyros. 150 g ryż...
Kruchy razowy mazurek z kre...
     Udostępnij  niebo na...
Najlepszy przepis na najbar...
pizza z patelni, bez piekar...
joannach1985

joannach1985 od MaJe_CzKa222

Dodane 24.07 o 23:13
Obserwuj
PIKANTNE BURGERY ZIEMNIACZANE Składniki (na około 6 sztuk): 400 g obranych ziemniaków  1 żółtko  dwie cebule dymki wraz ze szczypiorem  1 duży ząbek czosnku, posiekany  1 czerwona papryczka chili, pozbawiona pestek i drobno posiekana  1/4 szklanki natki pietruszki, posiekanej  75 g żółtego sera, startego na małych oczkach  sól, świeżo mielony pieprz, słodka i ostra papryka w proszku  pół łyżeczki skórki otartej z cytryny (opcjonalnie)  bułka tarta do obtoczenia  olej do smażenia Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Odlewamy wodę i odstawiamy ziemniaki na około 10 minut do przestygnięcia. W tym czasie cebulki kroimy w drobną kosteczkę, szczypior w paseczki. Ziemniaki przeciskamy przez praskę lub ubijamy tłuczkiem. Dodajemy do nich cebulę, szczypior, natkę, chili, czosnek, ser, masę doprawiamy solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką. Możemy do niej dodać skórkę otartą z cytryny. Wbijamy żółtko, dokładnie mieszamy. Z masy formujemy kotlety, lekko spłaszczamy i obtaczamy dokładnie w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor ze obu stron.

PIKANTNE BURGERY ZIEMNIACZANE Składniki (na około

6 sztuk): 400 g obranych ziemniaków  1 żółtko  dwie cebule dymki wraz ze szczypiorem  1 duży ząbek czosnku, posiekany  1 czerwona papryczka chili, pozbawiona pestek i drobno posiekana  1/4 szklanki natki pietruszki, posiekanej  75 g żółtego sera, startego na małych oczkach  sól, świeżo mielony pieprz, słodka i ostra papryka w proszku  pół łyżeczki skórki otartej z cytryny (opcjonalnie)  bułka tarta do obtoczenia  olej do smażenia Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Odlewamy wodę i odstawiamy ziemniaki na około 10 minut do przestygnięcia. W tym czasie cebulki kroimy w drobną kosteczkę, szczypior w paseczki. Ziemniaki przeciskamy przez praskę lub ubijamy tłuczkiem. Dodajemy do nich cebulę, szczypior, natkę, chili, czosnek, ser, masę doprawiamy solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką. Możemy do niej dodać skórkę otartą z cytryny. Wbijamy żółtko, dokładnie mieszamy. Z masy formujemy kotlety, lekko spłaszczamy i obtaczamy dokładnie w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor ze obu stron.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY