Pizza z patelni "Fajny, sprawdzony przepis na
pizzę z patelni, który uratuje Cię od głodu w sytuacjach gdy naprawdę masz bardzo mało czasu na przygotowanie obiadu" Ciasto: 150 g mąki 75 ml wody ciepłej 3 łyżeczki oliwy sól,pieprz,oregano,papryka czerwona Dodatki: łyżka przecieru pomidorowego 10 dag mozzarelli 3 łyżki kukurydzy kabanos 1/2 czerwonej papryki szczypta granulowanego czosnku, zioła prowansalskie W naczyniu mieszamy ze sobą wszystkie składniki na ciasto. Wyrabiamy je chwilę ręką, formujemy cienki placek o średnicy patelni (jeśli ciasto będzie się bardzo kleić to podsypać je troszkę mąką). pizza z patelni Krok 2 Patelnię rozgrzewamy (bez żadnego tłuszczu!), przekładamy na nią ciasto i smażymy około 7 minut. Obracamy ciasto na drugą stronę. W międzyczasie piekarnik rozgrzewamy do najwyższej temperatury. pizza z patelni Krok 3 Na cieście rozsmarujemy przecier pomidorowy, resztę dodatków ( to co mamy w lodówce :)), na końcu mozzarellę i smażymy znowu około 6 minut. pizza z patelni Krok 4 Po tym czasie wstawiamy na dolną półkę naszą pizzę do piekarnika na około 5-7 minut ( ja nie mam takiej specjalnej patelni którą można wsadzić do piekarnika więc wyciągnęłam pizzę z patelni i dałam na blaszkę)
Użytkownicy także przypinają: