Więcej zszywek ze źródła

koreczek.com

Codzienne kanapki w pracy c... Bardzo szybki pomysł na ryb... Kotleciki jaglane.
Przepis ... Bardzo prosty pomysł na mak... Shakshouka (Szakszuka) - Ni... Smażony panierowany kalafio... Kurczak z pesto z bazylii, ... Makaron z sosem pieczarkowy... Pizzerinki z ciasta francus...
kwiatka_platka

kwiatka_platka od kaaaskader

Dodane 15.06 o 17:59 z

koreczek.com

Obserwuj

Pizzerinki z ciasta francuskiego.


Składniki:

ciasto francuskieprzecier pomidorowy1/2 cebuli4-5 dużych pieczarek3-4 plastry szynki3-4 plastry sera1/3 papryki

Sposób wykonania:
Składniki są dowolne. Ja używam tego co się dobrze ze sobą komponuje, i zwykle znajduje miejsce w mojej lodówce.

Ciasto francuskie rozkładamy i smarujemy przecierem pomidorowym (dość obficie, aby ciasto nie było suche). Pieczarki kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na odrobinie margaryny, do puszczenia soku. Doprawiamy je solą i pieprzem. Na ciasto wysypujemy drobno skrojoną cebulę, szynkę, paprykę i odcedzone z wody którą wypuściły – pieczarki. Całość zawijamy bez sera. Jeżeli nie będziemy ich piec od razu (Najlepsze są świeże z piekarnika), to zawijamy roladę w papier i wstawiamy do lodówki.

Przed włożeniem do piekarnika, kroimy roladę w plastry (nie za cienkie, bo się rozpłyną pod wpływem temperatury) ok. 3-4 cm. Górę pizzerinek posypujemy obficie żółtym serem, i wykładamy na papier do pieczenia. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni i pieczemy ok 15-20 min do zarumienienia ciasta.
Idealne z sosem czosnkowym, lub pesto bazyliowym.

Zszywka przypięta także na tablicach:
"Kuchenne rewolucje" Pyszności Kuchnia Bede mezowi gotowac +46 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: