Więcej zszywek ze źródła

kuchniawczekoladzie.blogspot.com

Wafle o smaku batonów "... Ogorki małosolne na sucho (... sałatka tortowa od" Ku... kebab z pieczarkami- Kapsalon Placek do barszczu.
Składni... Warstwowa sałatka z pierożk... sałatka na spodzie szpinako... Drożdżowe koszyczki na sała... Pizza "Od serca"
...

Placek do barszczu.


Składniki:
Ciasto:
1/2 kg mąki
1 kostka margaryny
5 żółtek
1 łyżka proszku do pieczenia
1 łyżka śmietany
1 zupa ogonowa
Farsz:
1/2 kg mięsa mielonego z szynki wp.
1/2 kg pieczarek
2 cebule
1 całe jajko
6 jajek ugotowanych na twardo
2 łyżki bułki tartej
2x kostka rosołowa

Sposób przygotowania:
1. Składniki na ciasto zarobić.
2. Cebulę drobno pokroić i podsmażyć, dodać starte na dużych oczkach pieczarki oraz kostki rosołowe i smażyć.
3. Do mięsa mielonego surowego dodać przestudzone pieczarki, jajko, bułkę tartą i jajka starte na grubych oczkach. Całość dobrze wyrobić.
4. Ciasto podzielić na dwie części. Jedną część rozwałkować, dać na blaszkę. Podpiec ok 15 minut. Wyciągnąć,rozłożyć farsz i przykryć drugą częścią ciasta. Podziurkować widelcem. Piec w temp 180St C przez ok 1h.
Placek najlepiej smakuje na drugi dzień, lekko odgrzany:)
Po upieczeniu wytwarza się troszkę wody i tłuszczu który musi na nowo się "wchłonąć". Proszę się nie bać, że coś nie wyszło :)

Zszywka przypięta także na tablicach:
Pomysły przepisy smakiem otulona kuchnia +2 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: