Placek z owocami.
Składniki: 2 szklanki mąki pół kostki margaryny (lub masła) 3/4 szklanki cukru 4 jajka 1 łyżeczka czubata proszku do pieczenia pół szklanki mleka (a nawet 2/3 szklanki) truskawki, maliny, jagody (mogą być śliwki) Etapy przygotowania: 1. Składniki sypkie (mąka, cukier, proszek do pieczenia) zmieszaj w jednej miseczce, składniki mokre zmieszaj w drugiej (jajka, mleko, rozpuszczone masło). Dodaj mokre do suchych i energicznie mieszaj przez 2 minuty. Nagrzej piekarnik do 180 stopni. Wyłóż ciasto do formy, ułóż owoce i piecz przez ok. 20 minut (do suchego patyczka). 2. Ciasto przed pieczeniem powinno być gęste, po upieczeniu jest nie za słodkie i fajnie pasują do niego kwaskowate owoce – bardzo lubię dodawać do niego np. śliwki. Ta wersja wyszła rewelacyjna, więc z czystym sumieniem polecam i Wam.
Użytkownicy także przypinają: