Zagubiony w świecie czy konsekwentnie dążący do celu


Więcej zszywek z tablicy

jedzonko

leczo z parówek
Kurczak w picie.

Można kup...
SHOARMA Z KURCZAKA.

Składn...
Mega szybki obiad.... Zobac...
Duszona wolowina
gulasz drobiowy z pieczarkami
Pyszna zapiekanka....
Przep...
soki
żeberka duszone po polsku
Burrito z mięsem i papryką
Gyros z karkówki z papryką
Kieszonki schabowe z piecza...
Kotlety ze schabu zapiekane...
zapiekanka z kurczakiem
Odrywany chlebek ziołowo se...
Szpinak - przepisy: Tarta

...
Placuszki  bananowe. 

Skła...
Łatwe ciasto pomarańczowe

...
Pomysł na obiad: tarta z po...
krokiety cebulowe
soki naturalne
rozetki z puree ziemniaczanego
warkocz z ciasta francuskie...
KOTLETY Z KASZY GRYCZANEJ
p...
kurczak w kukurydzianej pan...
zapiekanka ziemniaczana z m...
Dorcia82

Dorcia82 od kajusias

Dodane 7.12 o 11:26
Obserwuj
Placki owsiane z jabłkami

Potrzebujemy:

płatki owsiane - 8 łyżek
1 jajko
2 łyżeczki cukru
1 łyżeczka cynamonu
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki śmietany 12%
2 małe jabłka
mąka

1. Jabłka trzemy na tarce o grubych oczkach. Następnie do miski wbijamy jajko, dodajemy płatki owsiane, śmietanę, cukier, cynamon i proszek do pieczenia. Wszystko dokładnie mieszamy, a jeśli konsystencja jest dość rzadka dodajemy po troche mąki. Całość musi być gesta, aby placki nie rozjeżdżały sie na patelni.

2. Smażymy do zrumienienia, na oleju z dwóch stron. Jemy solo bądź z cukrem. Ja smarowałam sobie domowym dżemem z żółtych śliwek - pychotka ;)

SMACZNEGO

Źródło: bizneswoman-w-kuchni....spot.com

Placki owsiane z jabłkami


Potrzebujemy:

płatki owsiane - 8 łyżek
1 jajko
2 łyżeczki cukru
1 łyżeczka cynamonu
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki śmietany 12%
2 małe jabłka
mąka

1. Jabłka trzemy na tarce o grubych oczkach. Następnie do miski wbijamy jajko, dodajemy płatki owsiane, śmietanę, cukier, cynamon i proszek do pieczenia. Wszystko dokładnie mieszamy, a jeśli konsystencja jest dość rzadka dodajemy po troche mąki. Całość musi być gesta, aby placki nie rozjeżdżały sie na patelni.

2. Smażymy do zrumienienia, na oleju z dwóch stron. Jemy solo bądź z cukrem. Ja smarowałam sobie domowym dżemem z żółtych śliwek - pychotka ;)

SMACZNEGO

Źródło: bizneswoman-w-kuchni....spot.com

Polubili: anusiek20
Zgłoś naruszenie

kajusias

tak na oko, odrobinę. Zależy od konsystencji placków, żeby zachowały w miarę zwartą formę jak się wyleje placka na patelnie.

 |  8.12 o 14:23  

mysecret

ile tej maki??

 |  7.12 o 22:33  

dorka_94

a.. wybacz, nie doczytałam ;)

 |  1.12 o 20:55  

dorka_94

a do czego ta mąka?

 |  1.12 o 20:53  

annkaxp

Muszę spróbować zrobić

 |  1.12 o 9:35   Pokaż odpowiedzi

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: