Więcej zszywek z tablicy

Kuchnia

Składniki: Spód: * 160 g he...
Waniliowe ptasie mleczko w ...
Słodkości <3 Raz spróbuj...
Ciasto latte machiato ♥♥♥ W...
Placki po węgiersku ♥♥♥ Naj...
Krakersik ♥♥♥ Pyszny bez pi...
Sałatka warstwowa z brokułe...
Mini tortille♥♥♥ Super pomy...
SERNIK SNICKERS! <3
mus Kinder Bueno <3
<...
Mini tortille:
Składniki:
o...
SKŁADNIKI:

na trzy całkiem...
Bardzo szybki a jeszcze bar...
Przepyszny kurczak w sosie ...
Składniki: •	3 banany, •	40...
Nalewka czekoladowa <3 P...
LIKIER KUKUŁKA ♥♥♥ Dziewczy...
Domowe Malibu&Advocat&a...
Czekoladowy mus z Baileys ♥...
Bardzo szybki a jeszcze bar...
Sernik latte macchiato bez ...
Sernik latte macchiato bez ...
LIKIER Werther's Origi...
Likier Czekoladnica... Idea...
Placki po węgiersku ♥♥♥ Naj...
Kinder Country bez pieczeni...
adusia3009

adusia3009

Dodane 23.11 o 13:18
Obserwuj
Placki po węgiersku ♥♥♥ Najnajnajnajnajnaj PYSZNIEJSZA ♥♥♥ Składniki: Placki ziemniaczane: 10 niedużych ziemniaków, jajko, ok 1/3 szkl mąki, sól, pieprz, majeranek, 1 mała cebula, Gulasz: 50 dag mięsa wieprzowego, duża cebula, 3 ząbki czosnku, 3 plastry papryki marynowanej, 5 dużych pieczarek, 3 łyżki przyprawy do karkówki, 2 liście laurowe, 3 ziarenka ziela angielskiego, papryka słodka i ostra, sól, pieprz, 3 łyżki mąki, olej do smażenia, Bardzo smaczne i pożywne danie. Etapy przygotowania Mięso umyć, osuszyć i pokroić w niedużą kostkę. Posypać przyprawą do karkówki. W dużym rondlu rozgrzać 3 łyżki oleju, wrzucić mięso i smażyć do lekkiego zarumienienia. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę, smażyć ok 5 minut. Następnie dodać pokrojone pieczarki i czosnek, smażyć jeszcze ok 10 minut. Po tym czasie mięso zalać ok 0,75ml wody, dodać pozostałe przyprawy i dusić do miękkości. Na ok 10 minut przed końcem duszenia dodać pokrojoną paprykę. Mąkę wymieszać z 1/3 szkl wody i stopniowo mieszając wlewać do gulaszu, tyle aby uzyskać pożądaną gęstość sosu. Placki ziemniaczane: Obrane ziemniaki i cebulę zetrzeć na tarce na małych oczkach. Dodać jajko, mąkę i przyprawy. Wymieszać. Smażyć duże placki. Gorące placki ułożyć na talerzu, polać gulaszem i złożyć. Podawać z ogórkiem kiszonym lub ulubioną surówką.

Placki po węgiersku ♥♥♥ Najnajnajnajnajnaj PYSZNIEJSZA

♥♥♥ Składniki: Placki ziemniaczane: 10 niedużych ziemniaków, jajko, ok 1/3 szkl mąki, sól, pieprz, majeranek, 1 mała cebula, Gulasz: 50 dag mięsa wieprzowego, duża cebula, 3 ząbki czosnku, 3 plastry papryki marynowanej, 5 dużych pieczarek, 3 łyżki przyprawy do karkówki, 2 liście laurowe, 3 ziarenka ziela angielskiego, papryka słodka i ostra, sól, pieprz, 3 łyżki mąki, olej do smażenia, Bardzo smaczne i pożywne danie. Etapy przygotowania Mięso umyć, osuszyć i pokroić w niedużą kostkę. Posypać przyprawą do karkówki. W dużym rondlu rozgrzać 3 łyżki oleju, wrzucić mięso i smażyć do lekkiego zarumienienia. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę, smażyć ok 5 minut. Następnie dodać pokrojone pieczarki i czosnek, smażyć jeszcze ok 10 minut. Po tym czasie mięso zalać ok 0,75ml wody, dodać pozostałe przyprawy i dusić do miękkości. Na ok 10 minut przed końcem duszenia dodać pokrojoną paprykę. Mąkę wymieszać z 1/3 szkl wody i stopniowo mieszając wlewać do gulaszu, tyle aby uzyskać pożądaną gęstość sosu. Placki ziemniaczane: Obrane ziemniaki i cebulę zetrzeć na tarce na małych oczkach. Dodać jajko, mąkę i przyprawy. Wymieszać. Smażyć duże placki. Gorące placki ułożyć na talerzu, polać gulaszem i złożyć. Podawać z ogórkiem kiszonym lub ulubioną surówką.

Zszywka przypięta także na tablicach:
amu Kuchnia i dieta food Pomysły +17 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: