Moralność i legalność zatrudniania małoletnich


Więcej zszywek z tablicy

Jedzenie

Super kreatywny przepis
Przepis na dobrą kolację:
1...
Penne z kurczakiem w pikant...
Pyszny przepis na duńskie s...
Ciabatta caprese z zielonym...
Przepis na lekkiego łososia...
Marchewka w parmezanowej pa...
Paczuszki ze szpinakiem i f...
Sos pieczarkowy

Oceń przep...
pomysły na pyszne zdrowe ob...
LODY na patyku HOME MADE z ...
#pychaa #nalesniki #maliny ...
:33
:33
Pyszny i zdrowy koktajl - b...
ciasto serce
mniam :))
#Jedzenie #pychaa.#truskawk...
niebiański deserek
PLACKI ZIEMNIACZANE LIGHT

...
Truskawkowo-czekoladowe ser...
Małe co nieco ;-)
pycha :D tylko co to jest t...
''Shot Boski Żigo...
...
zjadłabym
love_life

love_life od georgia20

Dodane 15.03 o 17:40
Obserwuj
PLACKI ZIEMNIACZANE LIGHT

Przede wszystkim ziemniaki: około kilograma. Obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach. Kilka razy dokładnie płuczemy, a potem solimy i odstawiamy jeszcze na jakieś pół godziny tak, żeby puściły nadmiar wody. Odciśnięte ziemniaki mieszamy z jednym dużym jajkiem, zblendowaną cebulą i dwoma ząbkami czosnku. Doprawiamy pieprzem, tymiankiem i rozmarynem. Jeśli masa będzie zbyt płynna, lub bardzo będzie się rozpadać możemy dodać łyżeczkę mąki, chociaż raczej powinno być to zbędne. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i leciutko smarujemy oliwą. Masę wykładamy na blaszkę formując placuszki. Pieczemy w 180 stopniach przez ok. 30 minut, aż placuszki się zezłocą i będą chrupiące. Podawałam je z serkiem greckim wymieszanym z pęczkiem drobno posiekanego szczypiorku i ząbkiem startego czosnku.

PLACKI ZIEMNIACZANE LIGHT


Przede wszystkim ziemniaki: około kilograma. Obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach. Kilka razy dokładnie płuczemy, a potem solimy i odstawiamy jeszcze na jakieś pół godziny tak, żeby puściły nadmiar wody. Odciśnięte ziemniaki mieszamy z jednym dużym jajkiem, zblendowaną cebulą i dwoma ząbkami czosnku. Doprawiamy pieprzem, tymiankiem i rozmarynem. Jeśli masa będzie zbyt płynna, lub bardzo będzie się rozpadać możemy dodać łyżeczkę mąki, chociaż raczej powinno być to zbędne. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i leciutko smarujemy oliwą. Masę wykładamy na blaszkę formując placuszki. Pieczemy w 180 stopniach przez ok. 30 minut, aż placuszki się zezłocą i będą chrupiące. Podawałam je z serkiem greckim wymieszanym z pęczkiem drobno posiekanego szczypiorku i ząbkiem startego czosnku.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: