

Placki ziemniaczane z nadzieniem
4 duże ziemniaki ,około 1 kg
2 jajka
3-4 łyżki mąka pszenna
sól - do smaku
50 g sera żółtego startego do tartych ziemniaków
Farsz
150 g mięsa mielonego dowolnego
50-80 g sera żółtego startego
1/2 cebula
sól - do smaku
czarny pieprz - do smaku
olej roślinny - do smażenia
szpinak op.
Przesmażyć cebulę ,dodać mięso ,smażyć wszystko 2-3 minuty,dodać szpinak ,a następnie dodać sól i pieprz do smaku.
Ziemniaki umyte pokroić na kostkę ,zblendować ,lub zetrzeć ,(u mnie w blenderze ),na tarce.Do masy ziemniaczanej dodać jajka ,mąkę i ser żółty starty .Całość dokładnie wymieszać .Rozgrzać patelnie, smażyć duże placki ziemniaczane.Na każdy placek,złożony na pół , na połówce ułożyć farsz ,posypać tartym serem i zakryć drugą połówką .Zarumienić z obydwu stron.:))
Podawać placki ziemniaczane nadziewane na gorąco.
Smaczne i bogate danie z tradycyjnych składników.
Placki ziemniaczane mogą być gotowane z różnymi nadzieniami - z kapustą, grzybami, kiełbasą, z bukietem warzyw. Bardzo szerokie pole do eksperymentowania z nadzieniem. To przepis na placki ziemniaczane ze smażonym mięsem i szpinakiem.
Polubili:
Migotkaaa333
Zszywka przypięta także na tablicach:
OBIADY
OBIADY
Użytkownicy także przypinają:
Reklama: