Więcej zszywek z tablicy

Gotowanie

...
Nutella cupcakes Rolls
ROGALIKI DROŻDŻOWE NA JOGUR...
PĄCZKI PIECZONE W PIEKARNIK...
Pomarańczowe muffiny śniada...
NALEŚNIKI Z JABŁKAMI W POSY...
PLACUSZKI JOGURTOWE Z JAGOD...
ODWRÓCONE CIASTO Z TRUSKAWK...
Szarlotka z połówkami jabłe...
Grzechem podstawowym jest s...
RACUCHY Z JABŁKAMI I BANANA...
Ciasteczka serowe z jabłkie...
Proziaki - czyli bułeczki z...
Racuszki budyniowe z banana...
zdrowa przekąska
Składniki: 500 g piersi z k...
Do zrobienia tych lodów wys...
3 Wody przyśpieszające META...
Detoks ten zaleca się osobo...
Soczki, sokunie na wszystko :)
gdzie przechowywać
Proziaki czyli bułeczki pie...
PROZIAKI Składniki: 50 dag ...
Sernik czekoladowo-jagodowy...
Banana "ice-cream"...
Karmel w mniej niż 10 minut...

Więcej zszywek ze źródła

ilovebake.pl

Sernik z jabłkami bez piecz... Babka górnika Ciasto chałwowe z bezą Ciasto bananowe z orzechami Ciasto marchewkowe z wiśnia... Babka Inka Ciasto budyniowe bez pieczenia Ciasto czekoladowe bez jajek Kostka wiśniowa oreo
qki27

qki27 od dirgela

Dodane 1.08 o 23:48 z

ilovebake.pl

Obserwuj

PLACUSZKI JOGURTOWE Z JAGODAMI (OWOCAMI)


Mają bardziej cięższą konsystencję od typowych pancakes, ale są o wiele zdrowsze.
Ciasto powinno być podobne w konsystencji do jogurtu greckiego lub nieznacznie rzadsze.

Placuszki jogurtowe mają jeszcze jedną zaletę, nie trzeba dodawać do nich tłuszczu. Możesz je smażyć na oleju lub bez niego. Chociaż ja wolę te w wersji z olejem, ponieważ smakują lepiej i mają lekko chrupiąca skórkę na zewnątrz.

Do placuszków jogurtowych możesz dodawać dowolne owoce np. jagody, borówki, truskawki lub maliny. Ważne, aby owoce nie były mocno wodniste. Ciasto wtedy zrobi się za mocno wilgotne i placki będą mega ciężkie.

SKŁADNIKI NA PLACKI:
1 szklanka mąki tortowej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżeczka cukru waniliowego
1 łyżka cukru
3/4 szklanki jogurtu greckiego
3/4 szklanki mleka
1 jajko
3/4 szklanki jagód/ owoców
Jogurt mieszamy z mlekiem, jajkiem, cukrami oraz sokiem z cytryny. Następnie do mokrych składników przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia. Szybko mieszamy, aby nie było grudek. Na koniec wsypujemy jagody i delikatnie mieszamy. Na średnio rozgrzaną patelnię wlewamy niewielką ilość oleju i smażymy placki na złoty kolor. Podajemy oprószone cukrem pudrem.

Zgłoś naruszenie

klejnotSekwany

Kolejny przepis do testowania! Kocham naleśnikowe wariacje... :)

21.02 o 10:20    | 

Estmak949

a z maki pełnoziarnistej wyjdzie ?

19.02 o 18:58       |  Pokaż odpowiedzi

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY