Więcej zszywek ze źródła

www.pasjasmaku.com

Biała kiełbasa pieczona w p... Grillowane pieczarki #smacznieizdrowo Wieprzowina po chińsku

2 p... Makaron z łososiem i brokuł... Pikantny kalafior smażony z... Kotlety mielone z rodzynkam... Spaghetti z pieczarkami i s... Makaronowa patelnia

    1/...

Placuszki z kaszy manny z bananem Składniki /10-12

placuszków/: 1/2 szkl. błyskawicznej kaszy manny 1/2 szkl. mleka 1 jajko 1 dojrzały banan 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej tłuszcz do smażenia do podania: plastry banana, syrop klonowy Białko oddzielić od żółtka. Kaszkę zalać mlekiem i odstawić na 15-20 minut. Następnie dodać do niej żółtko, sodę i rozgniecionego widelcem banana – wymieszać. Białko ubić na sztywno i dodać do kaszki, wymieszać delikatnie. Placuszki smażyć na tłuszczu lub suchej patelni naleśnikowej z obu stron na złoty kolor. Propozycja podania: placuszki można podać np. z plastrami banana i polać syropem klonowym. Mojej córce najbardziej smakują bez dodatków.

Zszywka przypięta także na tablicach:
Kulinarne przysmaki.
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: