Więcej zszywek z tablicy

Posiłki

FIT BROWNIE Z BANANAMI
Zdrowe FIT Przekąski: 10 Py...
Szybkie Przekąski z Ciasta ...
Makaron z pieczarkami i cuk...
Ravioli z dynią i serem fet...
Jednogarnkowe danie dyniowe
Soczki na zdrowie
Przekąski na Imprezę: TOP 1...
Puchaty omlet serowo-warzywny
zapiekanka z cukinii
Podwieczorek: 2 mini pizzer...
Tortellini z ricottą i szpi...
Szybkie danie w 5 minut!m M...
Bezglutenowe placuszki z ba...
Chrupiąca, pyszna TARTA z C...
Organizujesz przyjęcie w og...
szybki obiad

Na pateni pod...
Puszysty omlet miodowy z ma...
Puchaty omlet serowo-warzywny
ZUPA KREM Z GRUSZKI I PIETR...
Śniadanie w kolorach tęczy ...
Jezyczki sedziego (wg diety...
Sałatka z Kurczakiem: 15 Ró...
Ekspresowe, pyszne i zdrowe...
Koktajle
Wiem, że czekaliście. Już s...
carmelov

carmelov od jealous

Dodane 19.07 o 22:43
Obserwuj
Podwieczorek: 2 mini pizzerinki.
Składniki na 6 pizzerinek - ciasto:
300g mąka pszenna, 15g drożdże w proszku instant, 5g sól, 200g ciepła woda, 20g oliwa.
Do miski przesiać mąkę, dodać drożdże, sól i wymieszać. Stopniowo wlewać ciepłą wodę i oliwę jednocześnie mieszając delikatnie łyżką. Następnie zgnieść miękkie ciasto, wyrabiać starannie przez około 15 minut, aż będzie elastyczne i nie będzie się kleiło. Zostawić w misce pod przykryciem ze ściereczki do wyrośnięcia na około 45 minut. W miedzyczasie przygotować dodatki oraz mocno nagrzać piekarnik w maksymalnej temperaturze (250 - 300 stopni C). Ciasto wyłożyć na stolnicę, połączyć w kulę, podzielić na 6 kawałków. Każdy kawałek rozpłaszczyć w dłoniach rozciągając ciasto (a nie wałkując wałkiem!), na okrąg o średnicy około 12-15 cm. Starać się nie robić tego zbyt długo. Placki ułożyć na blaszce pokrytej papierem do pieczenia, posypanym mąka, by mogły sie swobodnie przesuwać. Na placuszki położyć plastry pomidorków, plaster sera mozzarella i liść bazylii. Piec do lekkiego zarumienienia się brzegów pizzy, ok. 8 minut.

Podwieczorek: 2 mini pizzerinki.


Składniki na 6 pizzerinek - ciasto:
300g mąka pszenna, 15g drożdże w proszku instant, 5g sól, 200g ciepła woda, 20g oliwa.
Do miski przesiać mąkę, dodać drożdże, sól i wymieszać. Stopniowo wlewać ciepłą wodę i oliwę jednocześnie mieszając delikatnie łyżką. Następnie zgnieść miękkie ciasto, wyrabiać starannie przez około 15 minut, aż będzie elastyczne i nie będzie się kleiło. Zostawić w misce pod przykryciem ze ściereczki do wyrośnięcia na około 45 minut. W miedzyczasie przygotować dodatki oraz mocno nagrzać piekarnik w maksymalnej temperaturze (250 - 300 stopni C). Ciasto wyłożyć na stolnicę, połączyć w kulę, podzielić na 6 kawałków. Każdy kawałek rozpłaszczyć w dłoniach rozciągając ciasto (a nie wałkując wałkiem!), na okrąg o średnicy około 12-15 cm. Starać się nie robić tego zbyt długo. Placki ułożyć na blaszce pokrytej papierem do pieczenia, posypanym mąka, by mogły sie swobodnie przesuwać. Na placuszki położyć plastry pomidorków, plaster sera mozzarella i liść bazylii. Piec do lekkiego zarumienienia się brzegów pizzy, ok. 8 minut.

Zszywka przypięta także na tablicach:
taki będzie mój domek <3 Do jedzenia i do picia Przepisy Kulinarne pogodna +23 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: