Zgłoś naruszenieZgłoś naruszenie

Więcej zszywek ze źródła

www.kwestiasmaku.com

zupa z ciecierzycy kotlety z kalafiora i kaszy... Zupa z cukinią i kurczakiem PAVLOVA "CASSIS" ... gofry


Składniki
4 porcje
... z PAPAI

Składniki
3 porcje... Pyszne muffiny porzeczkowe wyśmienity sernik na zimno ... makaron+ szpinak
 833

Polędwiczki w sosie musztardowym z pieczarkami Składniki 4

porcje, po 343 kcal 1 polędwiczka wieprzowa (450 g) grubo zmielony pieprz 1 łyżeczka suszonego oregano 2 łyżki oliwy 1/2 łyżki masła 300 g pieczarek 2 łyżki brandy lub whisky 3 łyżki musztardy francuskiej (ziarnistej) 1 łyżeczka musztardy miodowej (lub Dijon + 1/2 łyżeczki miodu) 125 ml śmietanki kremówki 30% 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżka posiekanej natki pietruszki Przygotowanie Polędwiczkę pokroić na 1,5 cm plasterki, posypać świeżo zmielonym pieprzem i oregano, odłożyć. Pieczarki pokroić na ćwiartki i podsmażyć na dużej patelni na łyżce oliwy przez ok. 8 minut co chwilę mieszając. Gdy będą już zrumienione i odparowane dodać masło i obsmażać jeszcze przez ok. 2 minuty na złoty kolor. Zdjąć z patelni i odłożyć na talerz. Na tę samą patelnię wlać dodatkową łyżkę oliwy i rozprowadzić ją po całej powierzchni. Włożyć mięso i smażyć po około 2 minuty z każdej strony, w międzyczasie doprawiając solą. Wlać brandy i odparować. Dodać obydwie musztardy, natkę pietruszki i wymieszać. Włożyć pieczarki oraz śmietankę kremówkę wymieszaną z sosem sojowym i zagotować. Pogotować chwilę aż sos trochę zgęstnieje. Jeśli zgęstnieje, można dodawać więcej wody.

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
pami
lenola
agaciora92
xteenagedreamx3
LeeMinAh
olka7771
mania002
Mimkaaa
ani9588
Zabencjusz

oraz 18 innych użytkowników

Zszywka przypięta na tablicach:

Także przypięli do swoich tablic:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY