Więcej zszywek ze źródła

smaker.pl

Likier piernikowy Kolorowy galaretkowiec z gotowanego kurczaka, czer... z kurczaka, kukurydzy i kop... z oliwkami z makreli,rzodkiewki,papryk... Smarowidło z kaszy i jajek z tofu i karpia wędzonego smarowidło do chleba z gala...
rastakot

rastakot od elka311

Dodane 13.09 o 2:52 z

smaker.pl

Obserwuj

Polewa lustrzana na tort 300 g cukru 200 g mleka skondensowanego

słodzonego 150 ml wody 2 łyżki żelatyny + 125 ml wody 300 g białej czekolady 1 barwnik spożywczy z tubki (10 g) W małym garnuszku rozpuszczamy w gorącej wodzie żelatynę i odstawiamy do przestygnięcia. W tym czasie do dużego garnka wsypujemy cukier, wlewamy wodę i mleko skondensowane. Mieszamy, aż cukier się rozpuści a masa zagotuje. Zdejmujemy z ognia i dodajemy rozpuszczoną żelatynę. Mieszamy aż dokładnie połączy się z masą, wówczas dodajemy połamaną w kostkę czekoladę. Mieszamy do całkowitego połączenia się składników. Na koniec wyciskamy z tubki cały barwnik. Mieszamy i gotowe. Polewę możemy rozlać na tort dopiero kiedy całkiem ostygnie. Tort dekorujemy według uznania. Przy tortach z polewą lustrzaną najlepiej prezentują się delikatne subtelne dekoracje. Rada! Oblewając tort polewą lustrzaną najwygodniej będzie postawić go na jakimś podwyższeniu postawionym na środku blaszki do pieczenia, do której zleci z tortu nadmiar polewy. smaker.pl

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY