Więcej zszywek z tablicy

jedzonko :)

Kurczak po włosku w pomidor...
Gorące smoothie czekoladowo...
Latte z Inką i karmelem z m...
Penne zapiekane z cukinią
Ciasto z krakersów - Wypiek...
Ciastka z masłem orzechowym...
Kaszka manna z musem owocowym
jesienna tarta
...
...
,,,
sałatka hawajska . SMAKOWIT...
Babka z nutellą i orzechami
Czekoladowy pudding chia z ...
Fantazja wiśniowa
Przepis n...
pomidorowe naleśniki z sero...
ciasto bez pieczenia
Krem czekoladowy z kaszy ja...
tort delicja <3
sernik mascarpone bez cukru...
Pasta słonecznikowa
TORT PRALINOWY    Biszkopt:...
Sernik na zimno z czekoladą...
Deser lekki jak chmurka Skl...
Przepis na pyszne domowe lo...
Czekoladowe ciasto- do przy...
Annn6

Annn6 od MaJe_CzKa222

Dodane 23.09 o 18:02
Obserwuj
pomidorowe naleśniki z serowo - brokułowym farszem . Ciasto:  300 ml soku pomidorowego, 1/2 szklanki wody, mąka pszenna – tyle ile „weźmie” ciasto, 2 jajka, 1 łyżeczka oregano, 1/2 łyżeczki bazylii, sól, 1/4 szklanki oleju rzepakowego lub oliwy. Farsz:  1 mały brokuł, 100 g serka topionego, 1 mały jogurt grecki, 1 czerwona cebula, 1 łyżka masła klarowanego, 7 plastrów dobrego żółtego sera (u mnie cheddar), 2 łyżki ketchupu, sól, pieprz. W misce wymieszać sok pomidorowy, wodę, jajka – dodać sól, oregano i bazylię, a na koniec olej i mąkę – wymieszać i odstawić na kwadrans. Na suchej i gorącej patelni smażyć kolejno naleśniki (mnie wyszło 7). Usmażone naleśniki przykryć ściereczką.  Brokuł podzielić na różyczki i ugotować je w osolonej wodzie (mają być miękkie). Wystudzone brokuły nieco rozgnieść i wymieszać je z jogurtem, ketchupem, serkiem topionym, zeszkloną na maśle klarowanym cebulą (pokrojoną wcześniej w drobną kostkę), solą i pieprzem.  Na każdy naleśnik położyć plaster sera żółtego, a na nim porcje farszu. Naleśniki zwijać jak sajgonki, krokiety lub złożyć w kopertę. By danie nabrało pożądanego smaku, a ser w środku się rozpuścił należy je zapiec – w piekarniku lub na patelni. Gotowe!

pomidorowe naleśniki z serowo - brokułowym farszem .

Ciasto: 300 ml soku pomidorowego, 1/2 szklanki wody, mąka pszenna – tyle ile „weźmie” ciasto, 2 jajka, 1 łyżeczka oregano, 1/2 łyżeczki bazylii, sól, 1/4 szklanki oleju rzepakowego lub oliwy. Farsz: 1 mały brokuł, 100 g serka topionego, 1 mały jogurt grecki, 1 czerwona cebula, 1 łyżka masła klarowanego, 7 plastrów dobrego żółtego sera (u mnie cheddar), 2 łyżki ketchupu, sól, pieprz. W misce wymieszać sok pomidorowy, wodę, jajka – dodać sól, oregano i bazylię, a na koniec olej i mąkę – wymieszać i odstawić na kwadrans. Na suchej i gorącej patelni smażyć kolejno naleśniki (mnie wyszło 7). Usmażone naleśniki przykryć ściereczką. Brokuł podzielić na różyczki i ugotować je w osolonej wodzie (mają być miękkie). Wystudzone brokuły nieco rozgnieść i wymieszać je z jogurtem, ketchupem, serkiem topionym, zeszkloną na maśle klarowanym cebulą (pokrojoną wcześniej w drobną kostkę), solą i pieprzem. Na każdy naleśnik położyć plaster sera żółtego, a na nim porcje farszu. Naleśniki zwijać jak sajgonki, krokiety lub złożyć w kopertę. By danie nabrało pożądanego smaku, a ser w środku się rozpuścił należy je zapiec – w piekarniku lub na patelni. Gotowe!

Zszywka przypięta także na tablicach:
Pyszne Jedzenie placuszki pierogi naleśniki krokiety Przepisy +189 innych
Zgłoś naruszenie

chocolate4236

też nie polecam :/

 |  1.10 o 11:17  

alvaro

robił ktoś?

 |  18.09 o 0:18   Pokaż odpowiedzi

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: