Więcej zszywek ze źródła

www.przyslijprzepis.pl

Mniaam :) "Smocze ciasto" -... plaster miodu z folii bąbel... Niemiecki makowiec z pianką... ciasto chrupek Sałatka Meksykański Król Im... sałatka marokanska Truskawkowa zebra bez piecz... Ciasto cygańskie ścieżki

c...
kawka1

kawka1

Dodane 11.09 o 8:57 z

www.przyslijprzepis.pl

Obserwuj

Pomidorowy tort


Tortownica o średnicy 16 cm
Spód
• Około 150 g krakersów,,
• 75 g stopionego masła,
• 20 g utartego parmezanu,
• Sól pieprz do smaku
Nadzienie:
• 2 jajka,
• 400 g sera białego,
• 3 płaskie łyżeczki żelatyny,
• 150 ml śmietany,
• 1,5 pomidora do środka tory,
• Mały koncentrat pomidorowy,
• 1 mała cebula,
• 1 -2 ząbki czosnku,
• Sól, pieprz do smaku,
• Listki bazylii do dekoracji,
• 3 pomidorki koktajlowe do dekoracji


Spód: Krakersy kruszymy. Dokładamy do nich masło, ser, Dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku. Masą wykładamy dno tortownicy, dobrze przygniatamy i odstawiamy do lodówki. Między czasie przygotowujemy nadzienie.
Zalewanie masy serowej2. Żelatynę rozpuszczamy w około 1/3 szklanki wody. Studzimy. Cebulkę wraz czosnkiem obieramy i kroimy w kostkę.
Do malaksera (robota kuchennego) przekładamy ser, żółtka, cebulę, czosnek, koncentrat oraz śmietanę. Całość miksujemy na gładką masę. Doprawiamy do smaku, wg swoich gustów. Między czasie ubijamy białka.
Do zmiksowanej masy dokładamy ubite białka. Delikatnie mieszamy. Następnie dokładamy żelatynę. Dokładnie mieszamy.
Pomidory przeznaczone do środka kroimy na ćwiartki. Połowę masy serowej wylewamy na krakersowi spód. Układamy na niej pokrojone pomidory. Zalewamy je pozostała masą. Torcik odstawiamy na około 3-4 godziny do lodówki.

Przed podaniem dekorujemy pokrojonymi pomidorami koktajlowymi oraz listkami bazylii

Zgłoś naruszenie

Cordellia

O.o Musze wiedzieć czy ktoś to testował.

12.09 o 16:18       | 

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
pani_ko27
19kinga92
Kingabil1
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY