Więcej zszywek z tablicy

MOJE WYPIEKI

Rolada  kakaowa
Ciasto

5- ...
Ciasto   orzechowe  z   bit...
Cytrynowe ciasto Kropka .

...
MURZYNEK Z KULKAMI SEROWO-K...
Popapraniec  
Ciasto 
1 szk...
Wiśnia  z  piernikiem .
Pie...
Ciasto  kokosowe  z  borówk...
Proste  ciasto .
Mannowiec ...
Tort śmietankowy .
Różany  ...
Kakaowo-waniliowe z malinam...
Drożdżówka   sypana
Chałwowiec 
Czekoladowy bis...
Dzień   Dobry  ,  dzisiaj  ...
Ciasto Pod bezową chmurką ....
Ciasto   jogurtowe  z  boró...
Puszyste z truskawkami
Malinowa " Bella Piank...
Kakaowo -waniliowe z owocami
Ciasto z bezą prince polo i...
Proste   ciasto  z  kuleczk...
Słodki Uśmiech
Biszkopt 
6-...
Na Majówkę . 

Ciasto 
7- j...
Makowiec
Babka drożdżowa 

1/2 kg mą...
Babka , cytrynowy puszek . ...
Szyszki
renb

renb

Dodane 23.10 o 6:16
Obserwuj
Popapraniec  
Ciasto 
1 szklanka mąki pszennej
3/4 szklanki drobnego cukru
¼ szklanki oleju
1 łyżeczka proszku do pieczenia
½ szklanki wiórków kokosowych
½ szklanki maku
1 łyżka kakao
SKŁADNIKI NA MASĘ:
½ lira mleka
2 opakowania budyniu śmietankowego bez cukru
½ szklanki cukru pudru
250 g miękkiego masła
CIASTO:
Białka ubijamy, stopniowo dodajemy cukier i miksujemy do czasu, aż się rozpuści. Dodajemy po 1 żółtku miksując na wolnych obrotach miksera, cienkim strumieniem wlewamy olej. Pod koniec dodajemy przesianą przez sitko mąkę z proszkiem do pieczenia.
Ciasto dzielimy na trzy części. Do jednej dodajemy przesiane kakao, do drugiej wiórki kokosowe, a do trzeciej mak (mieszamy łyżką). Formę o wymiarach 24X32 cm wykładamy papierem do pieczenia. Kolejno wykładamy ciasto: ciasto z kakao rozsmarowujemy w foremce, na wierzch wykładamy łyżka po łyżce ciasto z makiem, delikatnie i w miarę równo rozsmarowujemy, a na wierzchu ciasto z wiórkami kokosowymi. Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 C i pieczemy około 30 minut (do suchego patyczka). Studzimy.
MASA:
Budyń mieszamy w ½ szklanki mleka, pozostałe mleko zagotowujemy i wlewamy rozpuszczony budyń. Chwilę gotujemy. Przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy do wystygnięcia.
Masło miksujemy z cukrem pudrem na jasną, puszystą masę, łyżka po łyżce dodajemy ugotowany i wystudzony budyń.
Ciasto   dzielimy  na  pół ,na  pierwszy  blat   wyłożyć masę   budyniową  ,  przykryć  drugim  blatem .
Dekorować   według   uznania .

Popapraniec

Ciasto
1 szklanka mąki pszennej
3/4 szklanki drobnego cukru
¼ szklanki oleju
1 łyżeczka proszku do pieczenia
½ szklanki wiórków kokosowych
½ szklanki maku
1 łyżka kakao
SKŁADNIKI NA MASĘ:
½ lira mleka
2 opakowania budyniu śmietankowego bez cukru
½ szklanki cukru pudru
250 g miękkiego masła
CIASTO:
Białka ubijamy, stopniowo dodajemy cukier i miksujemy do czasu, aż się rozpuści. Dodajemy po 1 żółtku miksując na wolnych obrotach miksera, cienkim strumieniem wlewamy olej. Pod koniec dodajemy przesianą przez sitko mąkę z proszkiem do pieczenia.
Ciasto dzielimy na trzy części. Do jednej dodajemy przesiane kakao, do drugiej wiórki kokosowe, a do trzeciej mak (mieszamy łyżką). Formę o wymiarach 24X32 cm wykładamy papierem do pieczenia. Kolejno wykładamy ciasto: ciasto z kakao rozsmarowujemy w foremce, na wierzch wykładamy łyżka po łyżce ciasto z makiem, delikatnie i w miarę równo rozsmarowujemy, a na wierzchu ciasto z wiórkami kokosowymi. Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 C i pieczemy około 30 minut (do suchego patyczka). Studzimy.
MASA:
Budyń mieszamy w ½ szklanki mleka, pozostałe mleko zagotowujemy i wlewamy rozpuszczony budyń. Chwilę gotujemy. Przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy do wystygnięcia.
Masło miksujemy z cukrem pudrem na jasną, puszystą masę, łyżka po łyżce dodajemy ugotowany i wystudzony budyń.
Ciasto dzielimy na pół ,na pierwszy blat wyłożyć masę budyniową , przykryć drugim blatem .
Dekorować według uznania .

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY