Więcej zszywek z tablicy

Ulubione

sernik w cieście czekoladow...
Calzone pizza inaczej niż z...
Składniki (blaszka 24x40 cm...
placuszki z tostera (czas p...
Pizza z patelni (przepis po...
Składniki: 500 g piersi z k...
składniki: -4 placki tortil...
tortille z kurczakiem Skład...
Zupa meksykańska z mięsem m...
Super pomysł na fileta z ku...
Skład: 3 filety z kurczaka ...
Składniki (na blachę 23x37)...
Porcja dla 2 głodnych osób....
Domowe knopersy SKŁADNIKI: ...
USTA ADAMA
Laminowanie włosów - cała p...
ciasto Maxi King Składniki:...
15 Najlepszych Przepisów na...
Jak dobrać cienie pod kolor...
...
♥♥♥
DOMOWE WYBIELANIE ZĘBÓW Pot...
przeczytaj nie omijaj <333
uwielbiam takie połączenia :*
dagusia92c

dagusia92c od _Angela_

Dodane 1.10 o 17:50
Obserwuj
Porcja dla 2 głodnych osób. 1 duża pierś z kurczaka przekrojona na 2 cieńsze, 1 opakowanie ciasta francuskiego, 1 duża kula mozzarelli, 1/3 papryki: zielonej, żółtej, czerwonej, cukinia - 1/2 mniejszej, 2 ząbki czosnku, oliwa, sól i pieprz do smaku. Ciasto francuskie rozkładamy na blaszce. Dzielimy na 2 części i na środku każdej umieszczamy pierś, którą doprawiamy solą i pieprzem. Pozostałe wokół piersi ciasto nacinamy tak, żeby otrzymać 1cm paseczki (tak jak na zdjeciu). Podsmażamy na oliwie pokrojone w drobną kostkę warzywa - kilka minut (najlepiej jeśli zachowają swoją chrupkość), studzimy i dodajemy pokrojoną w kostkę mozzarellę. Doprawiamy solą i pieprzem. Taką mieszankę układamy na kotlecikach. Teraz każdy pasek ciasta francuskiego należy przełożyć na drugą stronę - tak, żeby powstał warkocz a tym samym zamknięta kieszonka dla naszych kotlecików. Nagrzewamy piekarnik do 170 stopni i zapiekamy około 30 minut.

Porcja dla 2 głodnych osób.

1 duża pierś z kurczaka przekrojona na 2 cieńsze, 1 opakowanie ciasta francuskiego, 1 duża kula mozzarelli, 1/3 papryki: zielonej, żółtej, czerwonej, cukinia - 1/2 mniejszej, 2 ząbki czosnku, oliwa, sól i pieprz do smaku. Ciasto francuskie rozkładamy na blaszce. Dzielimy na 2 części i na środku każdej umieszczamy pierś, którą doprawiamy solą i pieprzem. Pozostałe wokół piersi ciasto nacinamy tak, żeby otrzymać 1cm paseczki (tak jak na zdjeciu). Podsmażamy na oliwie pokrojone w drobną kostkę warzywa - kilka minut (najlepiej jeśli zachowają swoją chrupkość), studzimy i dodajemy pokrojoną w kostkę mozzarellę. Doprawiamy solą i pieprzem. Taką mieszankę układamy na kotlecikach. Teraz każdy pasek ciasta francuskiego należy przełożyć na drugą stronę - tak, żeby powstał warkocz a tym samym zamknięta kieszonka dla naszych kotlecików. Nagrzewamy piekarnik do 170 stopni i zapiekamy około 30 minut.

Zszywka przypięta także na tablicach:
Pomysły Pyszności GOTOWANIE Pomysły +89 innych
Zgłoś naruszenie

dotkaaa

fajnr robilam samo z ciasta i cycka trzrba sprobowac teraz z Warzywami!

 |  23.09 o 12:39  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: