„Ale dom to jednak dom: tutaj każdy powinien czuć się sobą u siebie” Słowa księdza Józefa Tischnera jako maksyma przyświecająca rozważaniom o domu i jego istocie


Więcej zszywek z tablicy

KUCHNIA

Kurczak z porem i ananasem....
domowe sosy sałatkowe
Sałatka brokułowa :)
SURÓWKA WIOSENNA
SKŁADNIKI/...
ROLADKI Z PODUDZI KURCZAKA ...
Fit !
Przepis
Ryżowa zapiekanka gyros
Gulasz z kurczaka z pieczar...
Muffinki z mięsa mielonego
...
PYZY JAGLANE ZE SZPINAKIEM ...
Wystarczy 24 godzin, aby z ...
POSYPKI DO KAWY

Jak przygo...
Wzorki na kawie

Przygotuj ...
Espresso

1,5 łyżeczki kawy...
Espresso Macchiato
espresso...
Caffe mocha

espresso 
150 ...
Cappuccino

espresso
150 ml...
Caffe latte

podwójne espre...
GRECKIE FRAPPE
2 łyżeczki k...
SAŁATKA Z AVOCADO I SUSZONY...
suszone pomidory w domu
domowe bułeczki na proszku ...
Pörkölt – gulasz węgierski
Zupa meksykańska z mięsem m...
faszerowane ziemniaki
kiciek

kiciek

Dodane 13.07 o 19:57
Obserwuj
POSYPKI DO KAWY

Jak przygotować posypkę?

Posypka pistacjowa (zielona): 
Składniki: 
10g niesolonych pistacji

Przygotowanie: Obierz pistacje z łupinek i włóż do blendera. Miel pistacje tak długo, aż uzyskasz konsystencję mąki. Do szklanki z kawą mrożoną przyłóż szablon i przesyp posypkę przez szablon, za pomocą łyżeczki lub dłoni.

Posypka miętowa (zielona):
Składniki: 
5-6 świeżych listków mięty
2 łyżki cukru

Przygotowanie: Mięte utrzyj w moździerzu. Do miseczki wsyp cukier, dołóż miętę  i dobrze wymieszaj drewnianą łyżką, rozcierając, aż cukier uzyska jednolity zielony kolor. Tak przygotowany cukier przesyp na blachę lub tacę, przykryj ściereczką i pozostaw do wysuszenia. Gotową posypkę miętową przesyp do słoiczka.  Do szklanki z kawą mrożoną przyłóż szablon i przesyp posypkę przez szablon, za pomocą łyżeczki lub dłoni.

Posypka korzenna (brązowa):
Składniki:
½ łyżeczki cynamonu
¼ łyżeczki sproszkowanego imbiru
½  łyżeczki brązowego cukru

Przygotowanie: Wymieszaj dokładnie cynamon, imbir i cukier w miseczce. Do szklanki z kawą mrożoną przyłóż szablon i przesyp posypkę przez szablon, za pomocą łyżeczki lub dłoni.

POSYPKI DO KAWY


Jak przygotować posypkę?

Posypka pistacjowa (zielona):
Składniki:
10g niesolonych pistacji

Przygotowanie: Obierz pistacje z łupinek i włóż do blendera. Miel pistacje tak długo, aż uzyskasz konsystencję mąki. Do szklanki z kawą mrożoną przyłóż szablon i przesyp posypkę przez szablon, za pomocą łyżeczki lub dłoni.

Posypka miętowa (zielona):
Składniki:
5-6 świeżych listków mięty
2 łyżki cukru

Przygotowanie: Mięte utrzyj w moździerzu. Do miseczki wsyp cukier, dołóż miętę i dobrze wymieszaj drewnianą łyżką, rozcierając, aż cukier uzyska jednolity zielony kolor. Tak przygotowany cukier przesyp na blachę lub tacę, przykryj ściereczką i pozostaw do wysuszenia. Gotową posypkę miętową przesyp do słoiczka. Do szklanki z kawą mrożoną przyłóż szablon i przesyp posypkę przez szablon, za pomocą łyżeczki lub dłoni.

Posypka korzenna (brązowa):
Składniki:
½ łyżeczki cynamonu
¼ łyżeczki sproszkowanego imbiru
½ łyżeczki brązowego cukru

Przygotowanie: Wymieszaj dokładnie cynamon, imbir i cukier w miseczce. Do szklanki z kawą mrożoną przyłóż szablon i przesyp posypkę przez szablon, za pomocą łyżeczki lub dłoni.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: