Więcej zszywek z tablicy

Jesienny wieczór

Podczas zbierania kasztanów...
Koce z wełny czesankowej mo...
Fajny i ciekawy sposób na s...
Czytanie książek jest na pe...
Róże z liści klonu do orygi...
Poszukiwanie idealnego prze...
Jesień to taki dziwny okres...
natija2000

natija2000

Dodane 7.10 o 14:19
Obserwuj
Poszukiwanie idealnego przepisu na jabłecznik, sprawdzanie przepisów. To  idealne zajecie na jesienne wieczory. Załączam tutaj przepis na szybki  i pyszny jabłecznik.                                                                             Składniki na ciasto: 3 szklanki maki, 1 margaryna, ¾ szklanki cukru 5 żółtek, 1 łyżka śmietany, 2 łyżeczki proszku do pieczenia. Wkład do jabłecznika: 1, 5 kg jabłek np. Antonówka, 1 cukier waniliowy, 3 łyżeczki cynamonu. PRZYGOTOWANIE: Jabłka obieramy kroimy w ósemki. Posypujemy cukrem i cynamonem . Mieszamy i odstawiamy. Mąkę przesiewamy, mieszamy z proszkiem, dodajemy margaryn i rozcieramy z mąką. W brew różnym opiniom, nie siekam nożem, tylko szybko rozcieram margarynę z mąką w dłoniach. Następnie dodajemy żółtka utarte z cukrem, śmietanę i zagniatamy ciasto. Podsypujemy mąką jeśli się klei i jest za rzadkie. Ciasto dzielimy na dwie części. Ta dolna nieco większa. Wkładamy na godzinę do lodówki. Przyznam, że czasami jak się spieszę robię od razu , bez lodówki i ciasto też jest dobre. Formę wykładamy papierem do pieczenia. Dowolna forma. Jeśli bardzo duża , ciasto będzie cienkie. Na spód wałkujemy większą część ciasta. Można wylepić dłonią. Wsypujemy jabłka ( będzie ich dużo, ale o to chodzi). Drugą część ciasta również rozwałkowujemy i przenosimy na jabłka. Boki dociskamy dłonią. Robimy dziurki nożem lub widelcem. Pieczemy w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni ok, 40-50 min. To zależy od piekarnika. Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem. Osobiście wolę bez cukru. Gotowe!!!

Poszukiwanie idealnego przepisu na jabłecznik, sprawdzanie

przepisów. To idealne zajecie na jesienne wieczory. Załączam tutaj przepis na szybki i pyszny jabłecznik. Składniki na ciasto: 3 szklanki maki, 1 margaryna, ¾ szklanki cukru 5 żółtek, 1 łyżka śmietany, 2 łyżeczki proszku do pieczenia. Wkład do jabłecznika: 1, 5 kg jabłek np. Antonówka, 1 cukier waniliowy, 3 łyżeczki cynamonu. PRZYGOTOWANIE: Jabłka obieramy kroimy w ósemki. Posypujemy cukrem i cynamonem . Mieszamy i odstawiamy. Mąkę przesiewamy, mieszamy z proszkiem, dodajemy margaryn i rozcieramy z mąką. W brew różnym opiniom, nie siekam nożem, tylko szybko rozcieram margarynę z mąką w dłoniach. Następnie dodajemy żółtka utarte z cukrem, śmietanę i zagniatamy ciasto. Podsypujemy mąką jeśli się klei i jest za rzadkie. Ciasto dzielimy na dwie części. Ta dolna nieco większa. Wkładamy na godzinę do lodówki. Przyznam, że czasami jak się spieszę robię od razu , bez lodówki i ciasto też jest dobre. Formę wykładamy papierem do pieczenia. Dowolna forma. Jeśli bardzo duża , ciasto będzie cienkie. Na spód wałkujemy większą część ciasta. Można wylepić dłonią. Wsypujemy jabłka ( będzie ich dużo, ale o to chodzi). Drugą część ciasta również rozwałkowujemy i przenosimy na jabłka. Boki dociskamy dłonią. Robimy dziurki nożem lub widelcem. Pieczemy w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni ok, 40-50 min. To zależy od piekarnika. Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem. Osobiście wolę bez cukru. Gotowe!!!

Zszywka przypięta także na tablicach:

ciasta i desery

Mężowi będę gotować <3

Pomysły

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: