Więcej zszywek z tablicy

Mój styl

...
...
;>
Potrójne czekoladowe CIASTE...
Maseczka na szybszy porost ...
galeria z przyjaciółką :*
#6 ♥ D.I.Y CIRCLE SKIRT ♥ S...
hair
mój nowy kolorek ^^
moje czerwone włosy ^^
sonia0697

sonia0697 od Trzymamtoster

Dodane 23.01 o 20:08
Obserwuj
Potrójne czekoladowe CIASTECZKA SKŁADNIKI:  1 jajko  125 g masła (temperatura pokojowa) 160 g brązowego cukru (moze byc tez biały to wtedy troszke mniej, ja użyłam ksylitol)  1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 185 g mąki  pszennej (mozna zastapic bezglutenowa ja dodalam jeszcze troche maki z żołędzi) 1 łyżeczka sody oczyszczonej ¼ łyżeczki proszku do pieczenia (ja użyłam tyle samo proszku bezglutenowego) 35 g kakao 85 g posiekanych rodzynek/dałam troche mniej + orzechy 95 g mlecznych chips'ów czekoladowych (lub posiekanej mlecznej czekolady) 75 g białych chips'ów czekoladowych (lub posiekanej białej czekolady) 75 g ciemnych chips'ów czekoladowych (lub posiekanej gorzkiej czekolady) Zmiksować miękkie masło, cukier, jajko i ekstrakt. Wsypać do mikstury suche składniki, na końcu rodzynki i czekoladę, wymieszać.  Formować z ciasta kulki wielkości niedużego orzecha włoskiego układać na blaszce, lekko spłaszczyć łyżką. Między kulkami zachować 5 cm odstępy, sporo się rozrosną na boki.  Piec w temperaturze 170ºC przez około 10 minut. Chwilę poczekać przed zdjęciem z blaszki, będą bardzo miękkie. Potem studzić na kratce i pozna zakładać gdy zimne. P.S. idealne do mleka <3

Potrójne czekoladowe CIASTECZKA SKŁADNIKI: 1 jajko

125 g masła (temperatura pokojowa) 160 g brązowego cukru (moze byc tez biały to wtedy troszke mniej, ja użyłam ksylitol) 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 185 g mąki pszennej (mozna zastapic bezglutenowa ja dodalam jeszcze troche maki z żołędzi) 1 łyżeczka sody oczyszczonej ¼ łyżeczki proszku do pieczenia (ja użyłam tyle samo proszku bezglutenowego) 35 g kakao 85 g posiekanych rodzynek/dałam troche mniej + orzechy 95 g mlecznych chips'ów czekoladowych (lub posiekanej mlecznej czekolady) 75 g białych chips'ów czekoladowych (lub posiekanej białej czekolady) 75 g ciemnych chips'ów czekoladowych (lub posiekanej gorzkiej czekolady) Zmiksować miękkie masło, cukier, jajko i ekstrakt. Wsypać do mikstury suche składniki, na końcu rodzynki i czekoladę, wymieszać. Formować z ciasta kulki wielkości niedużego orzecha włoskiego układać na blaszce, lekko spłaszczyć łyżką. Między kulkami zachować 5 cm odstępy, sporo się rozrosną na boki. Piec w temperaturze 170ºC przez około 10 minut. Chwilę poczekać przed zdjęciem z blaszki, będą bardzo miękkie. Potem studzić na kratce i pozna zakładać gdy zimne. P.S. idealne do mleka <3

Zszywka przypięta także na tablicach:
♥♥♥ Kuchnia JEDZENIE cukiernia +245 innych
Zgłoś naruszenie

6021299

pychotka :):):):)

1  |  11.12 o 18:21  

Ewela7876

Dzięki za przepis. Dodałam trochę więcej kakao, pokrojona czekoladę i garść orzechów. Wyszły rewelacyjne. Moja rodzina jest zachwycona. Robiłam przeróżne ciasteczka ale te sa najlepsze.

 |  31.01 o 11:19  

patka_8865

mniam

 |  24.01 o 20:30  

ximpossible

Jeśli nie dodam kakao, aby były ''maślane'' nie czekoladowe, to też wyjdą? :))

 |  16.01 o 20:20  

smikcia2000

No i zrobiłyście mi smaczka na ciacha ehhhhh.....

1  |  8.01 o 18:42  

Trzymamtoster

około 40 :)

 |  7.01 o 21:02  

JestemMartyna

jejku pyszne muszą być:3. Jakiej wielkości robiłaś i ile wyszło?:))

 |  7.01 o 18:28  

Trzymamtoster

sa pyszne prawie jak pieguski ale lepsze bo bez oleju palmowego itd :D

 |  7.01 o 9:11  

223

duuużo ich zjem !

 |  6.01 o 23:47  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: