Więcej zszywek z tablicy

Kuchnia

Smażony ser Camembert
Makaronowe gniazda w brokuł...
Przepis na Domowe Pieguski ...
Cebulowa zupa
Makaron z sosem serowo – br...
Bardzo wilgotne ciasto jogu...
Ciasto na gofry
Kuchnia
Lubicie twarożki? Mamy dla ...
Prażucha kartoflana ze skwa...
Przepis na najlepszą kalafi...
Szybka i łatwa sałatka z ka...
Pyszna, zdrowa, gęsta zupa ...
Zapiekanka makaronowa z kur...
Gnocchi dyniowe - kluseczki...
Pasta jajeczna z awokado. Z...
Tortille po meksykańsku zap...
Przepis na granolę
Pudding Chia z brzoskwinią ...
Domowa i Szybka Pizza z Pat...
Jaka Surówka do Obiadu? TOP...
Kurczak w pikantnej panierc...
Pizza z patelni
Witam, mam dla wasz przepis...
Makaron z serem i brokułami...
Placuszki z brokułami, szyn...
olciawoj

olciawoj od bettypasja

Dodane 20.11 o 17:49
Obserwuj
Prażucha kartoflana ze skwarkami W moich okolicach prażoki podawane obowiązkowo z kapuśniakiem. Składniki: – 1 kg kartofli – 150 g mąki pszennej – sól – słonina lub tłusty boczek wędzony Sposób przygotowania: Kartofle obieramy ze skórki, kroimy na ćwiartki i gotujemy w posolonej wodzie. Pod koniec gotowania, kiedy kartofle są już prawie miękkie odlewamy wodę do drugiego garnka i wlewamy z powrotem około 1 szklanki. Następnie wsypujemy na wierzch mąkę przykrywamy garnek pokrywką i całość zaparzamy 5-6 minut gotując na niewielkim ogniu, żeby pozbyć się surowości mąki. Ugotowane kartofle razem z mąką ubijamy drewnianą pałką ( tłuczkiem ) do jednolitej gładkiej, a zarazem kleistej konsystencji. Na patelni wcześniej przygotowujemy skwarki zrobione z wytopionej słoniny lub boczku. Prażuchę nakładamy na talerz łyżką zanurzoną w tłuszczu ( łatwiej z niej wtedy schodzi ) i podajemy z okrasą ze skwarków. Zamiast słoniny lub boczku możemy usmażyć na maśle lub oleju cebulę. Prażucha jest bardzo dobra również na drugi dzień – pokrojona w plasterki i smażona na tłuszczu.

Prażucha kartoflana ze skwarkami W moich okolicach

prażoki podawane obowiązkowo z kapuśniakiem. Składniki: – 1 kg kartofli – 150 g mąki pszennej – sól – słonina lub tłusty boczek wędzony Sposób przygotowania: Kartofle obieramy ze skórki, kroimy na ćwiartki i gotujemy w posolonej wodzie. Pod koniec gotowania, kiedy kartofle są już prawie miękkie odlewamy wodę do drugiego garnka i wlewamy z powrotem około 1 szklanki. Następnie wsypujemy na wierzch mąkę przykrywamy garnek pokrywką i całość zaparzamy 5-6 minut gotując na niewielkim ogniu, żeby pozbyć się surowości mąki. Ugotowane kartofle razem z mąką ubijamy drewnianą pałką ( tłuczkiem ) do jednolitej gładkiej, a zarazem kleistej konsystencji. Na patelni wcześniej przygotowujemy skwarki zrobione z wytopionej słoniny lub boczku. Prażuchę nakładamy na talerz łyżką zanurzoną w tłuszczu ( łatwiej z niej wtedy schodzi ) i podajemy z okrasą ze skwarków. Zamiast słoniny lub boczku możemy usmażyć na maśle lub oleju cebulę. Prażucha jest bardzo dobra również na drugi dzień – pokrojona w plasterki i smażona na tłuszczu.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY