Więcej zszywek ze źródła

pysznoscislodkosci.blogspot.com

Mini ciasteczka z ciasta fr... Francuskie kwiatuszki 


  ... Sernik gotowany na biszkopc... Pianka na biszkoptach 


  ... Sernik królewski 

 Ciasto:... Ambrozja 


    2 litry mle... Karpatka z malinami 

 Cias... Makowa panienka 

 Biszkopt... Tort z owocami 


Biszkopt:...

Princessa z karmelem


Biszkopt:

6 białek
200 g wiórek kokosowych
100 g cukru
50 g płatków migdałowych
szczypta soli
3 wafle Princessa kokosowa (po 37 g każda)


Krem budyniowy:

6 żółtek
2 szklanki mleka
100 g cukru
1 łyżka mąki pszennej
3 łyżki mąki ziemniaczanej
220 g margaryny Kasia


Dodatkowo:

dżem wiśniowy
opakowanie podłużnych biszkoptów
puszka masy krówkowej (400 g)
2 batony Princess kokosowa (po 37 g każda)

Białka z dodatkiem soli ubijamy na sztywną pianę.
Następnie stopniowo dodajemy cukier, stale ubijając.
Dodajemy wiórki kokosowe, płatki migdałowe.
Na koniec dodajemy drobno pokrojone wafelki.
Delikatnie mieszamy.
Do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia przelewamy ciasto.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni około 30 minut.

W 3/4 szklanki mleka rozrabiamy żółtka oraz mąki. Dokładnie mieszamy, aby nie było żadnych grudek. Resztę mleka gotujemy z cukrem.
Na gotujące się mleko wlewamy rozrobione mąki. Gotujemy na małym ogniu, aż masa zgęstnieje. Studzimy.
Miękkie masło ucieramy na gładką masę,
dodając po łyżce zimnej masy budyniowej.

Na cieście rozsmarowujemy dżem wiśniowy,
następnie masę budyniową.
Na masie układamy biszkopty, jeden obok drugiego. Pomiędzy biszkoptami rozsmarowujemy
masę krówkową.
Posypujemy posiekanymi wafelkami
(można również posypać płatkami migdałowymi). Ciasto schładzamy i przechowujemy w lodówce.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY