Więcej zszywek z tablicy

Słodkie

Bounty Sweets 

Śmietanka (...
Profiterolki w sosie czekol...
Sernik z morelami - Воздушн...
Wspaniała charlotte z jabłk...
jarecka

jarecka

Dodane 2.11 o 10:19
Obserwuj
Profiterolki w sosie czekoladowym - ПРОФИТРОЛИ В ШОКОЛАДНОМ СОУСE

Ciasto:
Masło - 50 g
Mleko - 80 ml
Mąka pszenna - 100 g
Jajko - 2 szt.

Krem:
Śmietana 33% - 150 ml
Cukier puder - 3 łyżki.

Sos czekoladowy:
Czarna czekolada - 50 g
Masło - 20 g
Cukier - 50 g
Kakao w proszku - 2 łyżki.
Mleko - 50 ml

Wlać mleko do garnka i dodać masło. Postaw na piecu i poczekaj, aż masło całkowicie się rozpuści. Wsypać mąkę i szybko wymieszać szpatułką. Ciasto powinno stać się jednolitą masą.

Zdejmij z pieca. Pozostaw do ostygnięcia. Do ciasta pojedynczo dodawaj jaja i ucieraj, aż będzie gładkie i równe. Rękawem cukierniczym robić ciasteczka na blachę do pieczenia pokrytą papierem .
Piec profiteroles w temperaturze 180 stopni przez 25-35 minut. Skoncentruj się na piekarniku bo ciasteczka mogą upiec się nieco szybciej.

Sos czekoladowy.
Wszystkie składniki sosu płącz się w rondlu. Postawić na ogniu, mieszając powoli, doprowadzić do wrzenia. Usuń z ognia.
Ubij śmietanę, dodaj sproszkowany cukier i ubijaj ponownie aż do stabilnego kremu.

Profiteroles przeciąć na pół. Napełniaj je kremem. Przenieś wszystkie profiteroles do głębokiego naczynia i polej chłodzonym sosem czekoladowym, dodaj liście mięty i co kto chce. Profiteroles w sosie czekoladowym są gotow

Profiterolki w sosie czekoladowym - ПРОФИТРОЛИ

В ШОКОЛАДНОМ СОУСE

Ciasto:
Masło - 50 g
Mleko - 80 ml
Mąka pszenna - 100 g
Jajko - 2 szt.

Krem:
Śmietana 33% - 150 ml
Cukier puder - 3 łyżki.

Sos czekoladowy:
Czarna czekolada - 50 g
Masło - 20 g
Cukier - 50 g
Kakao w proszku - 2 łyżki.
Mleko - 50 ml

Wlać mleko do garnka i dodać masło. Postaw na piecu i poczekaj, aż masło całkowicie się rozpuści. Wsypać mąkę i szybko wymieszać szpatułką. Ciasto powinno stać się jednolitą masą.

Zdejmij z pieca. Pozostaw do ostygnięcia. Do ciasta pojedynczo dodawaj jaja i ucieraj, aż będzie gładkie i równe. Rękawem cukierniczym robić ciasteczka na blachę do pieczenia pokrytą papierem .
Piec profiteroles w temperaturze 180 stopni przez 25-35 minut. Skoncentruj się na piekarniku bo ciasteczka mogą upiec się nieco szybciej.

Sos czekoladowy.
Wszystkie składniki sosu płącz się w rondlu. Postawić na ogniu, mieszając powoli, doprowadzić do wrzenia. Usuń z ognia.
Ubij śmietanę, dodaj sproszkowany cukier i ubijaj ponownie aż do stabilnego kremu.

Profiteroles przeciąć na pół. Napełniaj je kremem. Przenieś wszystkie profiteroles do głębokiego naczynia i polej chłodzonym sosem czekoladowym, dodaj liście mięty i co kto chce. Profiteroles w sosie czekoladowym są gotow

Zgłoś naruszenie

milibarcamili

dziś zrobię. Dzięki ledwo co otworzyłam Zszywke i juz znalazłam postre na dziś:)

2.11 o 10:23       |  Pokaż odpowiedzi

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
milibarcamili
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY