Więcej zszywek z tablicy

Om nom nom

Sałatka z kurczakiem w sosi...
PAPRYKA FASZEROWANA MIELONY...
Klopsy
KRUCHE CIASTECZKA Z ZIARNAM...
SCHAB W SOSIE WĘGIERSKIM
faszerowana papryka z ryżem...
Kotlety Siekane z Piersi Ku...
Ciasto biszkoptowe z mlekie...
Muffinki czekoladowe
TARTA Z BANANAMI I TOFFI BE...
Papryka faszerowana kaszą
SCHAB ZE ŚLIWKĄ - 

SKŁADNI...
SKŁADNIKI
1½ kg piersi z in...
jogurtowiec
owsiane
Składniki:

1½ dojrzałego b...
kokosanki
ciastka z 3 składników
ZUPA KREM POMIDOROWA
 2 - 4...
14 Przepisów na Sosy: Ideal...
schab
ciastka z marchewką
pulp
Babka drożdżowa z czekoladą...
Muffiny bananowe z orzechami
Proste MEGA CZEKOLADOWE cia...

Więcej zszywek ze źródła

malacukierenka.pl

Ciasteczka "śnieżynki&... Łatwy Mega Sernik Jagodowy Ciasto Maczek Porzeczkowy Ciasto Torcik Bananowe Nieb... MEGA Proste PYSZNE Batoniki... Mega Czekoladowe Proste Cia... Serowe Ciasto Czekoladowe z... Ciasto Śliweczka z Bezą i O... Ciasto Torcik Krówka Malino...
Andiee1234

Andiee1234

Dodane 4.04 o 10:34 z

malacukierenka.pl

Obserwuj

Proste MEGA CZEKOLADOWE ciastka

Składniki na około 15 ciastek, składniki powinny być w temperaturze pokojowej:
150g miękkiego masła (w temperaturze pokojowej)
150g ciemnego trzcinowego cukru dark muscovado (możemy zastąpić jasnym brązowym)
1 jajko
150g mąki pszennej (użyłam tortowej)
7 łyżek kakao bez cukru (około 70g)
1/2 łyżeczki sody
szczypta soli
100g posiekanej gorzkiej czekolady
100g posiekanej mlecznej czekolady
2-3 krople aromatu śmietankowego lub waniliowego (niekoniecznie)
Dodatkowo:
około 100g grubo posiekanej białej czekolady lub kolorowych cukierków typu lentilki 1. Masło utrzeć z cukrem, ucierać mikserem ustawionym na najwyższe obroty przez około 2-3 minuty. Następnie dodać jajko i wymieszać mikserem do połączenia składników. 2. Do maślanej masy dodać mąkę, kakao, sodę, sól, aromat i wymieszać mikserem na niskich obrotach, aż powstaną okruchy (patrz FILM). Odstawić mikser, dodać mleczną oraz gorzką czekoladę i rękoma zagnieść ciasto.
Ciasto zawinąć w folię spożywczą i odstawić w chłodne miejsce na około 30 minut. 3. Ze schłodzonego ciasta formować w rękach kulki i układać je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia lub matą silikonową, ciasteczka spłaszczać. Proszę zachować między ciasteczkami odstępy ponieważ rosną podczas pieczenia. W wierzch ciastek powciskać posiekaną białą czekoladę lub kolorowe cukierki. 4. Ciasteczka wstawić do nagrzanego piekarnika, piec w temperaturze 170C na funkcji termoobieg przez około 13-15 minut. Po wyjęciu z piekarnika proste, MEGA CZEKOLADOWE ciastka odstawić co przestygnięcia. Udanych wypieków :)

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
eliizkkkaa
olycia
Kingabil1
andziabarbi
NOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
gosia5588
Sunny363
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY