Więcej zszywek ze źródła

www.rondel.pl

Kakaowe ciasto z masą śmiet... Ciasto czekoladowo-serowe &... Zakąska Ryżowa zapiekanka z mięsem Sałatka kebab z makaronem z... Ciasto 3 BIT Biszkopt który zawsze się u... Kiszone jabłka, przysmak Sł... Zapiekanka z mięsa mielonego

kawka1 od Rondel

Dodane 21.07 o 23:23 z

www.rondel.pl

Obserwuj

Prosty, nieopadający biszkopt


SKŁADNIKI:
- 5 jajek
- 3/4 szklanki białego cukru
- 3/4 szklanki mąki pszennej
- 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej

Białka ubijam na sztywną pianę, stopniowo dodając cukier, a następnie żółtka. Następnie wsypuję przesianą mąkę i całość delikatnie łączę ze sobą.
Ciasto wlewam do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia (papier wykładam tylko na dno). Piekę ok. 40 minut w temp. 160 ' C (grzałki góra-dół). Po upieczeniu wyciągam ciasto i zrzucam je z formą z wysokości ok. 30 cm. Umieszczam z powrotem w wyłączonym piekarniku i studzę przy otwartych drzwiczkach.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY