Więcej zszywek z tablicy

przepisy

Nie drogo i smacznie. Makar...
...
Ciasto jak Kinder Pingui
Bi...
Jedno z najlepszych ciast j...
CZEKOLADOWE NALEŚNIKI:

Skł...
Prosty sernik na zimno z bi...
Przepis na tartę z rabarbar...
Tarta z bananami i kremem b...
Ciastka z Ciasta Francuskie...
Ciasto Snikers bez pieczenia
Sałatka tortellini z kurcza...
Kawa bananowa na zimno

Prz...
Bananowy sernik na jogurcie...
IzaModzelewska

IzaModzelewska od wiki930

Dodane 5.07 o 22:12
Obserwuj
Prosty sernik na zimno z białą czekoladą i malinami

Składniki (na małą tortownicę o śr. 18 cm):

Spód:

430 g ciemnych ciastek typu oreo
130 g miękkiego masła

Masa serowa:

250 g półtłustego twarogu
200 g serka mascarpone
1 szklanka schłodzonej śmietany kremówki 30% lub 36%
3 tabliczki białej czekolady (300 g)

Dodatkowo:

200 g malin (lub czerwonych porzeczek)

Przygotowanie:

1. W malakserze (lub blenderze) rozdrobnić ciastka, dodać miękkie masło, miksować do połączenia składników. 

2. Dno i boki tortownicy wyłożyć folią spożywczą. Na dnie formy i po bokach ugnieść równomiernie warstwę z ciastek. Wstawić tortownicę do lodówki na czas przygotowania masy sernikowej.

3. W kąpieli wodnej roztopić białą czekoladę.

4. Twaróg zmielić, np. w malakserze, wymieszać dokładnie z mascarpone, dodać roztopioną białą czekoladę i ponownie wymieszać.

5. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno, do śmietany delikatnie wmieszać masę serową. Tak przygotowaną masę wylać na ciasteczkowy spód, wierzch wyrównać.

6. Sernik wstawić na kilka godzin do lodówki, najlepiej na całą noc. 
Przed podaniem wierzch udekorować świeżymi malinami lub owocami czerwonej porzeczki.

Prosty sernik na zimno z białą czekoladą i malinami


Składniki (na małą tortownicę o śr. 18 cm):

Spód:

430 g ciemnych ciastek typu oreo
130 g miękkiego masła

Masa serowa:

250 g półtłustego twarogu
200 g serka mascarpone
1 szklanka schłodzonej śmietany kremówki 30% lub 36%
3 tabliczki białej czekolady (300 g)

Dodatkowo:

200 g malin (lub czerwonych porzeczek)

Przygotowanie:

1. W malakserze (lub blenderze) rozdrobnić ciastka, dodać miękkie masło, miksować do połączenia składników.

2. Dno i boki tortownicy wyłożyć folią spożywczą. Na dnie formy i po bokach ugnieść równomiernie warstwę z ciastek. Wstawić tortownicę do lodówki na czas przygotowania masy sernikowej.

3. W kąpieli wodnej roztopić białą czekoladę.

4. Twaróg zmielić, np. w malakserze, wymieszać dokładnie z mascarpone, dodać roztopioną białą czekoladę i ponownie wymieszać.

5. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno, do śmietany delikatnie wmieszać masę serową. Tak przygotowaną masę wylać na ciasteczkowy spód, wierzch wyrównać.

6. Sernik wstawić na kilka godzin do lodówki, najlepiej na całą noc.
Przed podaniem wierzch udekorować świeżymi malinami lub owocami czerwonej porzeczki.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Lunaxxx15

Super to ciacho *.* Mam zamiar zeby je zrobić :)

17.07 o 14:04    | 

nuna2012

eee

17.07 o 10:12       | 

weronaz

no i zrobilam i w sumie to nie wyszedl jakis super smaczny..taki przecietnym.tylko ze fajnie wyglada

15.07 o 21:23       | 

faaashionaaable

Zapraszam do siebie :P

15.07 o 13:54    | 

faaashionaaable

A ja dzisiaj planuje zrobić, pysznie wygląda.

15.07 o 13:53    | 

dab1234

No to mam deser na dziś!!! DZIĘKI

15.07 o 12:43    | 

weronaz

ja wlasnie zamierzam go zrobic..bo slinka cieknie jak sie patrzy na zdj

15.07 o 11:59      1  | 

paola38

zrobiłam, wyszlo tak jak na zdjęciu i wszystkim smakowało:-D

13.07 o 17:45       | 

sylvinaaa

Wygląda pysznie :D jak ja ubolewam że nie trawie laktozy :(

13.07 o 9:52    | 

kaarolka16

super

11.07 o 17:27       | 
Zobacz więcej komentarzy

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY