Więcej zszywek z tablicy

Jedzenie

Prosty sernik na zimno z bi...
MAXI KING CIASTO SKŁADNIKI:...
ciasto czekoladowe Składnik...
ok. 200g herbatników 1 kost...
Przepis na sernik z 3 skład...
Kotlety z włoskiej kapusty ...
Sałatka z fetą i migdałami ...
spaghetti pełnoziarniste, z...
SERNIK PUSZYSTY JAK CHMURKA...
ciasto: 5zoltek z jajka 3sz...
Mój obiadek <3 Indyk pie...
Składniki: Ciasto: 2 szklan...
Krem z pomidorów z mozarellą
Składniki na 8 placków: ½ -...
Dietetyczne ciasto dyniowe ...
Piersi z kurczaka w sosie ś...
Ciasto z trzech składników,...
Ciasto „Biały puch” Składni...
Kurczak w sosie kurkowym
Sernik z jogurtów greckich ...
prażucha •	1 kg ziemniaków,...
PLAN NA DZIŚ : 27.03.2015 r...
Oszukany Cezar. Składniki (...
Chipsy z cukinii. Idealne j...
ożeźwiające ;)
Sałatka warstwowa z serem f...
aga0907

aga0907 od jarecka

Dodane 11.04 o 4:45
Obserwuj
Prosty sernik na zimno z białą czekoladą i malinami Składniki (na małą tortownicę o śr. 18 cm): Spód: 430 g ciemnych ciastek typu oreo 130 g miękkiego masła Masa serowa: 250 g półtłustego twarogu 200 g serka mascarpone 1 szklanka schłodzonej śmietany kremówki 30% lub 36% 3 tabliczki białej czekolady (300 g) Dodatkowo: 200 g malin (lub czerwonych porzeczek) Przygotowanie: 1. W malakserze (lub blenderze) rozdrobnić ciastka, dodać miękkie masło, miksować do połączenia składników. 2. Dno i boki tortownicy wyłożyć folią spożywczą. Na dnie formy i po bokach ugnieść równomiernie warstwę z ciastek. Wstawić tortownicę do lodówki na czas przygotowania masy sernikowej. 3. W kąpieli wodnej roztopić białą czekoladę. 4. Twaróg zmielić, np. w malakserze, wymieszać dokładnie z mascarpone, dodać roztopioną białą czekoladę i ponownie wymieszać. 5. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno, do śmietany delikatnie wmieszać masę serową. Tak przygotowaną masę wylać na ciasteczkowy spód, wierzch wyrównać. 6. Sernik wstawić na kilka godzin do lodówki, najlepiej na całą noc. Przed podaniem wierzch udekorować świeżymi malinami lub owocami czerwonej porzeczki.

Prosty sernik na zimno z białą czekoladą i malinami

Składniki (na małą tortownicę o śr. 18 cm): Spód: 430 g ciemnych ciastek typu oreo 130 g miękkiego masła Masa serowa: 250 g półtłustego twarogu 200 g serka mascarpone 1 szklanka schłodzonej śmietany kremówki 30% lub 36% 3 tabliczki białej czekolady (300 g) Dodatkowo: 200 g malin (lub czerwonych porzeczek) Przygotowanie: 1. W malakserze (lub blenderze) rozdrobnić ciastka, dodać miękkie masło, miksować do połączenia składników. 2. Dno i boki tortownicy wyłożyć folią spożywczą. Na dnie formy i po bokach ugnieść równomiernie warstwę z ciastek. Wstawić tortownicę do lodówki na czas przygotowania masy sernikowej. 3. W kąpieli wodnej roztopić białą czekoladę. 4. Twaróg zmielić, np. w malakserze, wymieszać dokładnie z mascarpone, dodać roztopioną białą czekoladę i ponownie wymieszać. 5. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno, do śmietany delikatnie wmieszać masę serową. Tak przygotowaną masę wylać na ciasteczkowy spód, wierzch wyrównać. 6. Sernik wstawić na kilka godzin do lodówki, najlepiej na całą noc. Przed podaniem wierzch udekorować świeżymi malinami lub owocami czerwonej porzeczki.

Zszywka przypięta także na tablicach:
Pomysły Wszystko Desery Food❤ +138 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają:

DO GÓRY