Hobbit Bilbo Baggins przeniósł się do mojego współczesnego świata i razem przeżyliśmy wspaniałe przygody


Więcej zszywek z tablicy

przetwory

Mizeria do słoików
Mizeria na zimę
Mizeria na zimę
Domowa pasta umami
Pasta z liści selera
Chrupiące ogórki małosolne ...
Ogórki Ercolano bez pastery...
Konserwa z karczku w słoiku.
Marynowany czosnek
KIMCHI Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ
KIMCHI
KIMCHI
Ogórki po królewsku
Ogórki z pastą pomidorową
POMIDORY W GALARECIE
PIGWY W SYROPIE MIODOWYM
POMIDORKI KOKTAJLOWE MARYNO...
FRUŻELINA ŻURAWINOWA
GRUSZKI W SYROPIE DO DESERÓW
Papryka w musztardzie po ch...
Zdrowe, zimowe mięsiwo woło...
POWIDŁA ŚLIWKOWE Z POMARAŃCZĄ
OCET MALINOWY DOMOWEJ PRODU...
Ogórki małosolne z czarnuszką
Ajvar
Przecier pomidorowy

Przepi...
elasz

elasz

Dodane 11.07 o 21:06
Obserwuj

Przecier pomidorowy


Przepis na własnoręcznie przygotowany przecier pomidorowy w domu.


1 kg pomidorów
1 cebula
oliwa z oliwek
2 ząbki czosnku
bazylia
sól
pieprz
cukier

Pomidory dokładnie umyć po czym podzielić je na mniejsze kawałki,
Następnie obraną cebulę posiekać a czosnek przecisnąć przez praskę.
Wszystkie składniki wrzucić do rondelka.
Dodać odrobinę oliwy z oliwek i pozostawić na małym ogniu pod przykryciem około 1 godziny.
Gdy pomidory się rozgotują, wówczas całość przetrzeć przez sito na gładki przecier.
Doprawić go do smaku bazylią, solą, cukrem oraz pieprzem.
Gotowy przecier przełożyć do wcześniej wyparzonych słoików i szczelnie zakręcić.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: