Przecier pomidorowy
Przepis na własnoręcznie przygotowany przecier pomidorowy w domu.
1 kg pomidorów
1 cebula
oliwa z oliwek
2 ząbki czosnku
bazylia
sól
pieprz
cukier
Pomidory dokładnie umyć po czym podzielić je na mniejsze kawałki,
Następnie obraną cebulę posiekać a czosnek przecisnąć przez praskę.
Wszystkie składniki wrzucić do rondelka.
Dodać odrobinę oliwy z oliwek i pozostawić na małym ogniu pod przykryciem około 1 godziny.
Gdy pomidory się rozgotują, wówczas całość przetrzeć przez sito na gładki przecier.
Doprawić go do smaku bazylią, solą, cukrem oraz pieprzem.
Gotowy przecier przełożyć do wcześniej wyparzonych słoików i szczelnie zakręcić.
Użytkownicy także przypinają:
2
1
0
[Tags] Drożdżowe zajączki na Wielkanoc w tym w ...
fotoamator Pięknie wyglądają i pewnie są smaczne.