Przepis na 3 batony:
6 herbatników bez cukru ( u mnie od @zerokalorii.pl )
50g gorzkiej czekolady
2 łyżeczki oleju kokosowego
4 łyżki serka mascarpone
1 łyżka jogurtu naturalnego
1 łyżka mleka w proszku
1 łyżeczka miodu
Czekoladę rozpouszczamy z olejem kokosowym w kąpieli wodnej.
2 herbatniku układamy obok siebie na kształt prostokątu i smarujemy czekoladą tak aby się złączyły.
Wstawiamy do zamrażalnika na 15 minut. Czekolada stwardnieje i połączy herbatniki, taka oto otrzymamy spód dla naszego batonika.
Mascarpone, jogurt, naturalny i mleko w proszku blendujemy na jednolitą masę. Krem należy rozsmarować około 1cm na naszym spodzie.
Wkładamy do zamrażalnika na 10 minut, krem stwardnieje. Po wyciągnieciu oblewamy batoniki czekoladą i ponownie mrozimy około 10 minut aż czekolada stwardnieje.
Przechowywać w lodówce. Smacznego :)
Polubili:
glamangel
klaudiazygmanska
kamilatoja
Agika1524
Sparco
nabramowicz
Franczeska18
Truskaffka666
Akyre
Anek0208
oraz 5 innych użytkowników
Użytkownicy także przypinają:
2
1
0
[Tags] Drożdżowe zajączki na Wielkanoc w tym w ...
fotoamator Pięknie wyglądają i pewnie są smaczne.