Więcej zszywek z tablicy

Przepisy

Najprostszy, śmietankowy se...
SERNIK MASCARPONE Z TOFFI I...
Kurczak nadziewany kurkami ...
Przepis własny

Grzanki z b...
PIEROGI Z JAGODAMI
* ok. 35...
Muszle makaronowe zapiekane...
Sernik jagodowy pieczony (z...
Miodowy kurczak z brokułami
***
Kremowa salatka z brokulami...
Filety z kurczaka zapiekane...
Sałatka warstwowa z brokułe...
Paulaa97_16

Paulaa97_16 od Yzaba

Dodane 4.05 o 20:12
Obserwuj
Przepis własny

Grzanki z bagietki do zup i dań z grilla

Składniki:
1 długa, cienka bagietka lub 2 półbagietki
4 łyżki miękkiego masła
2 ząbki czosnku
garść natki pietruszki
1/4 łyżeczki soli morskiej






1. Bagietkę kroję w skośne plastry, każdy ma mieć grubość około 1,5 cm. 

2. Natkę pietruszki drobno siekam, a czosnek przepuszczam przez praskę. Miękkie masło łączę z czosnkiem i natką. Całość doprawiam solą i dokładnie mieszam.

3. Dużą blachę (taką, która jest na wyposażeniu piekarnika) wykładam papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzewam do 200*C. 

4. Każdą kromkę smaruję ziołowo-czosnkowym masłem i układam na blasze. Następnie wstawiam blachę z zawartością do nagrzanego do 200*C piekarnika i piekę do zrumienienia (około 7 - 10 minut).

5. Grzanki podaję jako dodatek do zup kremów, pieczonych, smażonych i grillowanych mięs oraz do ryb.


Smacznego! :)

Przepis własny


Grzanki z bagietki do zup i dań z grilla

Składniki:
1 długa, cienka bagietka lub 2 półbagietki
4 łyżki miękkiego masła
2 ząbki czosnku
garść natki pietruszki
1/4 łyżeczki soli morskiej






1. Bagietkę kroję w skośne plastry, każdy ma mieć grubość około 1,5 cm.

2. Natkę pietruszki drobno siekam, a czosnek przepuszczam przez praskę. Miękkie masło łączę z czosnkiem i natką. Całość doprawiam solą i dokładnie mieszam.

3. Dużą blachę (taką, która jest na wyposażeniu piekarnika) wykładam papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzewam do 200*C.

4. Każdą kromkę smaruję ziołowo-czosnkowym masłem i układam na blasze. Następnie wstawiam blachę z zawartością do nagrzanego do 200*C piekarnika i piekę do zrumienienia (około 7 - 10 minut).

5. Grzanki podaję jako dodatek do zup kremów, pieczonych, smażonych i grillowanych mięs oraz do ryb.


Smacznego! :)

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Fashionistka022
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY