Więcej zszywek z tablicy

Wielkanoc

naturalne metody barwienia ...
jajeczko
Przepis z: blogzapetytem.pl...
Przepis z: blogzapetytem.pl...
Sos chrzanowy do wielkanocn...
Jajka zapiekane w cieście f...
Pisanka z wiankiem z papier...
Sałatka Wielkanocna z białą...
Zupa chrzanowa 2
Składniki:...
Wielkanocna sałatka.
Składn...
Zupa chrzanowa 1

Przepis n...
Jajka w serowej skorupce.
S...
dekoracja
kwiatka_platka

kwiatka_platka

Dodane 9.04 o 22:37
Obserwuj
Przepis z: blogzapetytem.pl
Wielkanocne jajeczka faszerowane

Ciekawy pomysł na kolorowe jajka nadziane pysznym farszem, które pięknie zaprezentują się na świątecznym stole. 
Składniki:
3 jajka,
1 łyżka majonezu,
pół łyżeczki soli,
szczypta pieprzu,
pół pęczka szczypiorku,
4-5 rzodkiewek,
2 plasterki chudej szynki.

Przygotowanie:
*** Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i przekrawamy na połówki ***
*** Za pomocą łyżeczki wyciągamy żółtka, uważając aby nie uszkodzić białek i przekładamy do miseczki ***
*** Do żółtek dodajemy majonez oraz sól i pieprz ***
*** Całość dusimy widelcem, aż powstanie jednolita masa ***
*** Szynę kroimy w drobniutką kosteczkę, szczypiorek bardzo drobno siekamy, a rzodkiewki ścieramy na tarce o małych oczkach ***
*** Do żółtek dodajemy pokrojoną szynkę oraz 1 łyżkę posiekanego szczypiorku i 1 łyżkę startych rzodkiewek. Całość dokładnie mieszamy ***
*** Powstałą pastą faszerujemy wydrążone białka jajek, tak aby na powierzchni powstała górka ***
*** Połówki jajek obsypujemy naprzemiennie raz szczypiorkiem, a raz startą rzodkiewką ***

Przepis z: blogzapetytem.pl


Wielkanocne jajeczka faszerowane

Ciekawy pomysł na kolorowe jajka nadziane pysznym farszem, które pięknie zaprezentują się na świątecznym stole.
Składniki:
3 jajka,
1 łyżka majonezu,
pół łyżeczki soli,
szczypta pieprzu,
pół pęczka szczypiorku,
4-5 rzodkiewek,
2 plasterki chudej szynki.

Przygotowanie:
*** Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i przekrawamy na połówki ***
*** Za pomocą łyżeczki wyciągamy żółtka, uważając aby nie uszkodzić białek i przekładamy do miseczki ***
*** Do żółtek dodajemy majonez oraz sól i pieprz ***
*** Całość dusimy widelcem, aż powstanie jednolita masa ***
*** Szynę kroimy w drobniutką kosteczkę, szczypiorek bardzo drobno siekamy, a rzodkiewki ścieramy na tarce o małych oczkach ***
*** Do żółtek dodajemy pokrojoną szynkę oraz 1 łyżkę posiekanego szczypiorku i 1 łyżkę startych rzodkiewek. Całość dokładnie mieszamy ***
*** Powstałą pastą faszerujemy wydrążone białka jajek, tak aby na powierzchni powstała górka ***
*** Połówki jajek obsypujemy naprzemiennie raz szczypiorkiem, a raz startą rzodkiewką ***

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
wilandra1987
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY