Więcej zszywek z tablicy

Kuchnia

Placki marchewkowo – ziemni...
Chrupiące wafelki
Pieczarkowa
Pieczarkowe ptysie
Pizza z patelni-wyborna!
ciasto francuskie+czekoladka;)
Czekoladowa lasagne! mniam....
Składniki

5 jaj
3/4 szklan...
Przepis zaczerpnięty ze Zło...
poziomka
szczypiorek
cytryna
truskawka
ogórek
Liczba porcji: 6-8

Czas pr...
sposób na pyszne lody :)
Krem czekoladowy wg Jamie&#...
Ciasto

• 150 g gorzkiej cz...
Sposób na czerstwą bagietkę...
Pęczak z pieczarkami

Skład...
Jeśli zostanie Wam trochę z...
Stromboli to rodzaj zawijan...
Krem "Kinder Bueno&quo...
Mega sałatka <3 polecam ...
szybka pizza z patelni -10 ...
Ziemniaczane krokiety z pie...

Więcej zszywek ze źródła

cukierniczekreacje.blox.pl

Magdalenki z masłem cytryno... Przepis zaczerpnięty ze Zło... Gąbczaste ciasto dyniowe Kamienista droga szczęściar... Chrustowe róże Chrustowe rurki z bitą śmie... chrustowe rurki z bitą śmie... domowe praliny Podpłomyki z jabłkiem i koz...

Przepis zaczerpnięty ze Złotej księgi czekolady.

Składniki na dwie blaszki ciastek: 180 g miękkiego masła 50 g cukru pudru 0, 5 łyżeczki esencji waniliowej 150 g mąki pszennej 75 g mąki kukurydzianej ( lub skrobi) 1/ 8 łyżeczki soli Po 60 g gorzkiej i białej czekolady Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni C. Mąki i sól przesiewamy. Masło ucieramy z cukrem na puszysty krem. Dodajemy esencję waniliową. Nie przerywając miksowania stopniowo wsypujemy przesiane mąki. Ciasto przekładamy do worka cukierniczego z końcówka o przekroju 1 cm i wyciskamy 7 cm. ciastka bezpośrednio na blachę wyłożoną pergaminem. Przerwy pomiędzy ciasteczkami powinny wynosić ok. 5 cm. Pieczemy 12-15 minut, do stwardnienia i lekkiego przyrumienienia ciasteczek. Wyjmujemy wraz z blachą i pozostawiamy na niej przez 5 minut. Następnie delikatnie przenosimy na kratkę w celu ostudzenia. Czekolady siekamy i przekładamy do miseczek. Rozpuszczamy czekolady na parze i kiedy będą płynne przekładamy do małych woreczków. Odcinamy końcówkę torebki i ozdabiamy . Ciastka odstawiamy do zastygnięcia czekolady. Smacznego

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Arche

moje nie wyszły takie okrągłe ale są obłędne, znikały jeszcze ciepłe, nie szkodzą, bo nie mają proszku do pieczenia, warto je zrobić

20.10 o 1:53    |  Pokaż odpowiedzi

ziomekdawajznami

yyy. jak chcecie warzyc 100000 kg to zrujcie takie gowno

19.10 o 20:25       |  4

Invitka

.....a te kubeczki....marzenie;)

17.10 o 13:57       | 

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

DO GÓRY